Politică

Zinaida Greceanîi – noul Speaker. Iată primul său discurs!

Socialista Zinaida Greceanîi a devenit noul președinte al Parlamentului Republicii Moldova. În cadrul primului săi discurs de la tribuna Legislativului, Greceanîi a vorbit despre așteptările pe care le are, dar și despre faptul că în urma acestei decizii culorile politice nu mai contează, întrucât deputații s-au consolidat pentru un scop comun.

„Predecesorii mei veneau cu cuvinte de laudă a viitoarelor legi, cu patos și încrederea că vor avea un mandat bun. Le voi mulțumi colegilor pentru curaj și înțelepciune, că au uitat de ambiții, atitudini, lupte și neînțelegeri. Au dat dovadă că sunt patrioți și vor un viitor liniștit pentru țara noastră” , a spus Zinaida Greceanîi.

Noul Președinte al Parlamentului a specificat că cel mai importat este ceea ce se va întâmpla de acum încolo în țară:

 „Suntem responsabili de cele întâmplate anterior, dar cel mai mult suntem responsabili de cee ace se va întâmpla în viitor. Trebuie să luăm puterea din mâinile celor care nu au alt scop decât de a domina. Trebuie să devenim scutul cetățenilor, pentru că voturile lor sunt sabia dreptății pe care ne-au încredințat-o” .

Zinainda Greceanîi a avut cuvinte de mulțumire și către șeful statului.

„Mulțumesc Președintelui RM care a dat dovadă de verticalitate și bărbăție, nu a cedat presiunilor și luptă alături de noi pentru țara noastră. Nu avem est sau vest, nu avem roșii, galbeni sau albi- avem un popor unit și o Moldovă pentru noi toți, indifferent de culorile politice, de atitudine noastră pentru o acțiune sau alta. Suntem pentru Republica Moldova”, a mai spus socialista.

Greceanîi a fost votată de 56 de deputați.

Sursă :

agora.md

Ne poți susține printr-o donație aici:
Se incarca....