#Coronavirus

Zeci de agenți economici, sancționați pentru organizarea nunților și cumetriilor în perioada pandemiei

Ministerul Sănătății anunță despre sancționarea mai multor agenți economici pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a infecției COVID-19.

Zeci de agenți economici s-au ales cu amenzi pentru că au ignorat regulile antiepidemice. Despre asta anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, care precizează că desfășoară, împreună cu Ministerul Afacerilor Interne, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Agenția Națională Transport Auto, acțiuni de prevenire a infecției COVID-19. 

În cadrul verificărilor, au fost amendați cinci reprezentanți ai unor unități de alimentație publică, pentru că au organizat nunți și cumetrii, în pofida restricțiilor care sunt în vigoare. 

Nu au ținut cont de reguli și mai mulți proprietari ai piscinelor și teraselor, care au fost sancționați pentru că au admis un număr prea mare de clienți. 

Nereguli au fost depistate și la 20 de saloane de înfrumusețare, precum și la mai mulți prestatori de servicii medicale și farmaceutice. 

În perioada 22-27 iulie, inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au verificat 444 de unități economice și au descoperit 33 de neconformități.

Ministerul Sănătății mai precizează că s-au înregistrat și 92 de cazuri în care nu s-a respectat regimul de autoizolare pentru 14 zile. 

Autoritățile îndeamnă în continuare cetățenii și agenții economici să respecte măsurile de protecție în sănătate publică – să evite aglomerația, să poarte măști și să păstreze distanța socială. 

sursa: sputnik.md

Articole asemănătoare

BINE DE ȘTIUT! Care este cel mai frecvent simptom al Covid-19

Alte 13 persoane au murit din cauza COVID-19. Bilanțul a ajuns la 823

Svetlana Gabură

408 cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 ore

Se încarcă....