Social

Virusul CORONA a ucis peste 800 de persoane. Bilanțul deceselor l-a depășit pe cel din epidemia de SARS

Virusul CORONA a ucis peste 800 de persoane. Bilanțul deceselor l-a depășit pe cel din epidemia de SARS

Bilanţul total al deceselor provocate de coronavirusul din Wuhan a ajuns la cel puţin 813, după ce oficialii din provincia Hubei au anunţat că încă 81 de oameni au decedat în ultimele 24 de ore, relatează CNN. Acestora li se adaugă încă opt morţi înregistraţi în celelalte provincii. Asta înseamnă că numărul deceselor înregistrate până acum în epidemia cauzată de noul virus din China l-a depăşit deja pe cel al epidemiei de SARS din 2002-2003, scrie Digi24.ro.

Sâmbătă a fost ziua în care autorităţile chineze – care fac un bilanţ zilnic la sfârşitul fiecărei zile – au anunţat cei mai mulţi morţi: 89 într-o zi. Printre persoanele care au decedat sâmbătă în China se numără, în premieră, şi doi cetăţeni străini – un american şi un japonez. Ambii au murit la Wuhan.

În total, s-a ajuns până acum, de la începutul epidemiei, în decembrie, la 811 morţi în China plus câte unul în Filipine şi Hong Kong, în total: 813 morţi.

Cu o zi înainte, bilanţul total era de 724 de morți în întreaga lume, cu 722 de decese în China, în această ţară fiind deja depăşit numărul de decese înregistrate la epidemia de SARS. Acum bilanţul epidemiei de SARS a fost depăşit şi la nivel global.

În cazul sindromului respirator sever acut (SARS), au fost infectaţi peste 8.000 de oameni, iar dintre aceştia au murit 774. Acum, peste 37.000 de oameni din întreaga lume sunt infectaţi cu noul coronavirus şi potrivit CNN, au decedat 805.

În provincia Hubei, cea care este epicentrul epidemiei cu noul coronavirus, au decedat 780 de persoane şi 27.100 de oameni s-au îmbolnăvit. Acestea sunt cazuri confirmate. Numai în ultimele 24 de ore au fost confirmate încă 2.147 de diagnostice.

Sunt peste 20.000 de pacienţi spitalizaţi în Hubei, iar 1.154 sunt în stare critică, arată cel mai recent bilanţ.

Numărul total al bolnavilor de pe întreg teritoriul Chinei este de cel puţin 37.198, cu 2.656 mai mulţi decât în ziua precedentă, au anunţat duminică autorităţile medicale chineze.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii va trimite săptămâna viitoare o echipă internaţională să investigheze epidemia provocată de coronavirusul din China. Aici se înregistrează aproape toate decesele.

OMS a anunţat însă că în 28 de ţări s-au înregistrat cazuri de îmbolnăvire cu 2019-nCoV, majoritatea fiind din Asia, dar oameni bolnavi au ajuns până în Statele Unite şi Australia. În epidemia de SARS, 17 ţări au fost afectate, dar decese s-au înregistrat şi în ţări din afara Asiei, cele mai multe, 43, fiind în Canada.

Se incarca....