Actual

Vindeau droguri prin intermediul Telegram! Patru persoane au fost reținute de Poliție

Ofițerii Direcției Investigații ”Nord” a Inspectoratului național de investigații al IGP, în comun cu polițiștii Inspectoratului de poliție din Bălți și angajații BDS ”Scorpion” a IGC, sub conducerea procuraturii municipiului Bălți, au destructurat activitatea infracțională a unui grup de persoane specializat în comercializarea drogurilor în zona de nord a țării.

Membrii grupului, patru persoane cu vârste cuprinse între 23 și 35 de ani, au fost arestați pentru 30 de zile. În cadrul acțiunilor de urmărire penală, polițiștii au stabilit că învinuiții, în perioada anilor 2019 – 2020, au creat magazine online prin aplicația ”Telegram”, utilizând terminale valutare, plasau drogurile în ascunzișuri, astfel evitau contactul direct cu consumatorii.

Ca urmarea a perchezițiilor efectuate la domiciliile, imobilele închiriate, unitățile de transport ale acestora, pe teritoriul mun. Bălți și localități adiacente, oamenii legii au depistat și ridicat aproximativ 2.5 kg substanțe asemănătoare cu diferite tipuri de etnobotanice, circa 60 grame de sare (drog), cartele bancare, telefoane de pe care erau administrate magazinele virtuale, carnete cu înscrisuri a drogurilor realizate, 10 920 de lei, un aparat folosit pentru a cântări gramajul drogurilor, precum și materiale pentru ambalarea substanțelor narcotice.

Pe acest caz, oamenii legii au inițiat o cauză penală pentru ”Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”. Conform legislației penale în vigoare, aceștia riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani. Totodată, de către forțele de ordine sunt demarate acţiuni speciale de investigaţii și de urmărire penală în vederea documentării tuturor circumstanțelor și identificarea altor persoane implicate.

Articole asemănătoare

Un medic de familie din raionul Ungheni a decedat din cauza COVID-19

Anna Casian-Musteață

Intervenție terestră transfrontalieră SMURD: Un bărbat a fost transferat de la Iași, la Spitalul de Neurologie din Chișinău

Anna Casian-Musteață

Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore: 4 825 de persoane au intrat în țară

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....