Social

Viitorii studenți nu vor mai avea nevoie de certificatul medical pentru admitere

Viitorii studenți nu vor mai avea nevoie de certificatul medical pentru admitere

Certificatele de sănătate care erau obligatorii până acum la admiterea la studii în instituțiile de învățământ profesional tehnic și superior au fost anulate. Un ordin în acest sens a semnat ministra Sănătății, Ala Nemerenco, în comun cu ministra Educației, Liliana Nicolăescu-Onofrei.

„De astăzi nimeni nu va mai solicita certificat de sănătate la admiterea la studii, deoarece este exclus din lista actelor obligatorii la admiterea în instituțiile de învățământ profesional tehnic și superior, un ordin comun, fiind semnat în acest sens de către miniștrii Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, și Educației, Culturii și Cercetării (excepție specialitățile care necesită condiții fizice speciale – militari, sportivi, polițiști, pompieri, etc)”, a anunțat ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

Acțiunile se vor realiza în conformitate cu Legea nr. 411/1995 Ocrotirii sănătății, Codului Educaţiei al Republicii Moldova nr. 152/2014, Legii nr. 133/2011 privind protecţia datelor cu caracter personal.

În Republica Moldova sunt 89 de centre de excelență, colegii și școli profesionale și 26 de universități de stat și private.

Articole asemănătoare

VESTE BUNĂ! CNAS a transferat banii pentru toate indemnizaţiile adresate familiilor cu copii

Anna Casian-Musteață

IMPORTANT! beneficiarii de ajutor de şomaj își pot ridica banii până la sfârşitul acestei luni

Anna Casian-Musteață

Cum au evoluat prețurile la produsele de consum în luna iunie

Svetlana Gabură
Se încarcă....