Extern

Video: Un robot-polițist și-a făcut apariția într-un parc din Los Angeles

Lumea se schimbă! Un robot poliţist a început să patruleze prin parcurile dintr-o suburbie din Los Angeles, California. Robotul comunică rapid cu polițiștii pe care trebuie să îi ajute, ştie să spună mai multe cuvinte, ba chiar are şi o pagină de Twitter, scrie digi24.ro.

HP RoboCop este dotat cu camere de luat vederi de înaltă rezoluţie, plasate de jur împrejurul său, care îi permit o vizibilitate de 360 de grade. Cu ajutorul robotului, Poliţia locală va monitoriza situaţia din suburbie în toate zonele, într-un timp mult mai scurt.

În cazul în care acesta surprinde vreo infracţiune, va transmite o alertă celei mai apropiate patrule de poliţie. Polițistul știe și să vorbească, putând spune „Bună ziua!”, „O zi frumoasă” şi „Pardon”.

Pentru moment, RoboCop are misiunea de a patrula pe aleile din Huntington Park si de a inregistra fiecare miscare. Șeful Poliției, Lorenzo Cosme, a declarat pentru nbclosangeles.com că robotul este un real ajutor și polițiștii l-au întâmpinat cu bucurie.

„Cu toate acestea, roboții nu vor putea prelua niciodată atribuții importante ale omului cum ar fi intervențiile rapide sau arestarea unor infractori”, a mai spus polițistul. 

RoboCop are şi o pagină de Twitter, care a fost creată, marți, imediat după prezentarea sa în fața polițiștilor. 

Vezi cum salută și patrulează robotul:

Articole asemănătoare

Rapperul Kanye West și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din SUA

Redacția Regional

Republica Moldova are noi ambasadori în Estonia și China. CINE SUNT aceștia!

Anna Casian-Musteață

UIMITOR! Un cuplu de africani a adus pe lume un bebeluș „alb ca zăpada”

Se încarcă....