VIDEO: Un grup criminal ce comercializa drogurile online, descoperit de polițiști

Ofițerii Direcției Investigații Infracțiuni legate de droguri a INI, în comun cu ofițerii de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliție Ciocana mun. Chișinău și procurorii oficiului Ciocana, au destructurat activitatea ilicită a unui grup criminal, specializat în comercializarea drogurilor. Membrii grupului obțineau venituri de peste 20 000 de lei din realizarea drogurilor.

Gruparea a fost documentată pe parcursul a trei luni, perioadă în care oamenii legii au stabilit că, membrii acesteia aveau reguli bine determinate de comunicare, subordonare și disciplină.

Liderii au creat o schemă prin care gestionau o rețea de comercializare a drogurilor prin intermediul aplicației Telegram, utilizatorii acestei aplicații primind mesaje-oferte despre posibilitatea achiziționării drogurilor.

De asemenea, organizatorii și administratorii acestei rețele racolau persoane în calitate de „curieri” pentru plasarea drogurilor în ascunzișuri.

Drogurile erau ascunse în locuri mai puțin aglomerate, iar coordonatele și fotografiile cu plasarea acestora erau transmise prin aplicația Telegram „operatorului” care deservea interesele grupului.

Ca urmare a intervenției poliției, au fost reținute 12 persoane cu vârsta de 18 – 35 ani, domiciliați temporar pe teritoriul municipiului Chișinău, iar în cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliul membrilor grupării criminale polițiștii au ridicat peste 15 kg de droguri de diferit tip, printre care: PVP (соль), marijuana hidroponică, pastille Ecstasy, MDMA, Hașiș, amphetamină, cocaină, timbre LSD, etnobotanice.

La fel, au fost depistate și ridicate telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, carduri bancare emise pe persoane terțe, peste 50 000 de pachețele de tip Zip-lock care urmau să fie utilizate pentru ambalarea drogurilor, cântare electronice la scara mică. Valoarea drogurilor sechestrate constituie aproximativ 6 milioane de lei.

Totodată, în cadrul acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate mai multe pliculețe cu droguri care erau amplasate în ascunzișuri special amenajate pe teritoriul mun. Chișinău destinate consumatorilor de droguri și care urmau să fie comercializate.

Actualmente, au fost pornite 7 cauze penale, iar suspecții au fost reținuți pentru 72 ore. Potrivit legii penale, persoanele vinovate de ”Circulația ilegală a drogurilor etnobotanicelor, sau analogilor acestora în scop de înstrăinare” riscă până la 15 ani privațiune de libertate.

În continuare sunt întreprinse acțiuni în vederea stabilirii și altor persoane care au participat la comiterea infracțiunii, precum și aderența acestora la infracțiuni anterior comise.

IGP al MAI

Felicia Croitoru, reporter stagiar

Previous Post

Cutremur produs în zona seismică Vrancea

Next Post

BAC 2021: Care sunt rezultatele și câți elevi au promovat

Related Posts
Total
1
Share