#Coronavirus Extern SLD

Video: Turnul Eiffel va proiecta mesaje de recunoștință pentru persoanele implicate în lupta împotriva COVID-19

Franța a ales să aducă un omagiu tuturor persoanele care sunt implicate în lupta împotriva coronavirusului prin cea mai reprezentativă atracție turistică a Parisului, Turnul Eiffel, scrie b1.ro.

Astfel, în fiecare seară, începând cu ziua de vineri, pe Turneul Eifflel, în intervalul 20-23:00, vor fi afișate mesaje de mulţumire, dar şi îndemnuri de a rămâne acasă

Într-un comunicat al primăriei capitalei Franței, publicat pe Twitter, se menționează că ”începând de vineri, în fiecare seară, între orele 20:00 şi 23:00, Turnul Eiffel va omagia toate persoanele mobilizate în faţa COVID-19, proiectând mesaje de recunoştinţă şi îndemnuri de a rămâne acasă. La ora 20:00, cuvântul ”Mulţumesc” va fi afişat pe Turnul Eiffel ca omagiu pentru cadrele medicale, poliţişti, jandarmi, pompieri, ambulanţieri, membri ai serviciilor de securitate, soldaţi, casieriţe şi casieri, gunoieri, comercianţi, curieri, voluntari, asociaţii, parizieni şi pariziene, pentru toţi cei mobilizaţi împotriva COVID-19”.

Agenția Agerpres

Franța este, astfel, a șasea cea mai afectată țară din lume de pandemia de COVID-19, după Statele Unite ale Americii, Italia, China, Spania și Germania, și a patra din Europa.

În acest context, guvernul de la Paris a declarat, vineri, că măsura izolării populației va fi prelungită cu două săptămâni, până la 15 aprilie.

”Este clar că ne aflăm la începutul valului epidemiei. Aceleaşi reguli vor continua să se aplice”, a anunțat premierul Edouard Phillippe.

Potrivit estimărilor specialiștilor, este de așteptat ca în Franța vârful epidemiei de COVID-19 să fie atins în luna aprilie.

Printre măsurile prevăzute în cadrul stării de urgență instituite în Franța se numără limitarea libertății de deplasare şi de întrunire. Astfel, persoanele care nu respectă aceste restricții vor fi amendate cu o sumă de 135 de euro, 1.500 de euro în caz de recidivă şi, în cazul a patru încălcări în 30 de zile, cu 3.700 de euro şi maximum şase luni de detenţie.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a ridicat izbuncnirea de coronavirus la nivelul pandemie. Sunt peste 590.000 de cazuri la nivel global, peste 132.400 dintre acestea recuperate. Numărul deceselor a depășit de 26.900 de oameni.

Articole asemănătoare

Accident grav în Italia: Patru români, printre care un bebeluș și o fetiță de 10 ani, au decedat

Redacția Regional

Un șofer de ambulanță din Chișinău, a decedat din cauza coronavirusului

Anna Casian-Musteață

IMPORTANT pentru turiști! Când se va deschide Transfăgărășanul

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....