Monden Video

VIDEO: Sergiu Moșneagu ne prezintă „Sârba mirilor”, o frumoasă piesă despre nunțile moldovenești

VIDEO: Sergiu Moșneagu ne prezintă „Sârba mirilor”, o frumoasă piesă despre nunțile moldovenești

Sergiu Moșneagu, originar din satul Bujor, raionul Hîncești, este interpret și profesor de fluier, nai și pian la Școala de Arte din Ialoveni, iar în anul 2018, chiar de ziua lui s-a lansat și pe piața muzicală autohtonă, începând o frumoasă colaborare cu orchestra raională din Ialoveni, „Porumbița”, dirijor Ion Condrea.

Până la moment el a adunat în repertoriu 6 piese frumoase, atât muzică populară, cât și estradă, cu care a participat la diverse concursuri și se mândrește de rezultatele obținute. De menționat sunt locul 1 secțiunea arta vocală la Concursul Raional „Aprinde steaua numelui tău”, premiu mare secțiunea artă instrumentală; „Festivalul Doinei” locul 3 la fluier și caval; „Nistrule cu apă lină” – premiul special la fluier.

Îl inspiră oamenii și tot neamul moldovenesc, iar din dorința de a lansa o melodie despre nuntă, miri și socri, Sergiu Moșneagu a creat „Sârba mirilor”, cea mai recentă lansare a interpretului, o piesă ce amintește de obiceiurile frumoase de la nunțile de altă dată, ce totuși nu mai sunt atât de întâlnite astăzi.

Astfel el vine cu un îndemn pentru toți, să nu uite de tradițiile și obiceiurile nunților de odinioară, căci doar așa păstrăm frumos legătura noastră cu trecutul.

Anul trecut interpretul a devenit tătic pentru prima dată, așteptăm piese și despre această experiență frumoasă.

Se incarca....