Chișinău

VIDEO: Plaja de la Vadul lui Vodă, sub asediul apelor

Nisip spălat de ape și bănci inundate pe jumătate. Așa a arătat Plaja din orașul Vadul lui Vodă weekendul trecut, după ce a fost inundată în urma ieșirii Nistrul din albie. Săptămâna trecută salvatorii și localnicii au pus umărul pentru a consolida diguri pe Nistru, scrie AGORA.md.

Pe plaja de la Vadu lui Vodă salvatorii și pompierii au pompat apa în continuu pentru a evita inundarea clădirilor din spațiul de agrement și au înălțat un dig metalic construit anterior. 

Potrivit autorităților municipale, nivelul apei în râul Nistru a revenit la normal și nu există risc pentru aprovizionarea cu apă potabilă a municipiului Chișinău.

Directorului tehnic, Apă-Canal Chișinău, Anatolie Lichii, în această dimineață, nivelul râului Nistru a fost de 16,2. Trei pompe de rezervă și o stație de energie electrică au fost pregătite pentru a fi puse în funcțiune, în cazul agravării inundațiilor de la Vadul lui Vodă, astfel încât capitala să fie asigurată cu apă potabilă. Măsura a fost luată în contextul în care ar putea fi inundate motoarele de pompare a apei, care se află la 21 de metri sub nivelul Nistrului.

Articole asemănătoare

VESTE BUNĂ! Sâmbătă și duminică transportul public din Chișinău va circula în regim obișnuit

Anna Casian-Musteață

Veste bună pentru chișinăuieni! Strada Ion Pelivan din sectorul Buiucani este asfaltată

Anna Casian-Musteață

Centrele comerciale și piețele din Chișinău activează după programul obișnuit

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....