VIDEO: Partidul Democrat nu va avea candidat la prezidențialele din 1 noiembrie 2020

Consiliul Național Politic al Partidului Democrat (PD), întrunit astăzi în ședință, a decis să nu înainteze niciun candidat la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie curent. Anunțul a fost făcut în această seară de către liderul PD, Pavel Filip.

Liderul PD a ținut să precizeze, imediat după ședința Consiliului Național Politic, că PD este „un partid de dreapta”, care este afiliat Internaționalei Socialiste.

„Decizia nostră deloc simplă vine în interesul R. Moldova. În aceste alegeri prezidențiale sunt doi candidați și punct. Restul este doar zgomot și fundal. Asta înțeleg toți candidații înscriși în cursă. Toți înțeleg că sunt figuranți și au rolul de a încurca sau să facă jocul unora sau altora. Este vorba de cheltuială de bani și punerea în pericol a oamenilor, în special a celor în vârstă. PD nu vrea să facă figurație și nu vrea să joace un anumit rol în acest spectacol. Nu vedem sensul de a intra în acest război politic, mai ales că funcția de președinte este una mai mult onorifică”, a declarat Pavel Filip.

Fostul premier spune că guvernul este cel care mărește pensiile și salariile, iar în acest sens PD va lupta când vine vorba de reprezentativitatea în Executivul R. Moldova.

De asemenea, democrații susțin că, deocamdată, nu au decis pe cine vor sprijini la alegerile prezidențiale, în condițiile în care nu vor avea un candidat.

„Noi vom merge în teritoriu să discutăm cu membrii și simpatizanții noștri. După ce ne vom consulta cu oamenii din teritoriu, atunci vom lua o decizie. Noi avem de unde alege în acest scrutin. Cert este că PD este unicul partid sincer, care spune lucrurilor pe nume. Cei care spun altceva doar încearcă să-i încurce pe cei doi candidați cu șanse, primii în sondaje, și astfel amăgesc simpatizanții și membrii de partid”, a conchis Pavel Filip.

Sursa – www.ziarulnational.md

Previous Post

Profesori și elevi infectați cu COVID-19! 13 instituții de învățământ din țară au fost plasate în carantină

Next Post

Italia va produce un nou test pentru COVID-19, cu rezultat in 3 minute

Related Posts
Total
23
Share