Cimișlia Social

Video: O barză albă a rămas să ierneze la Cimișlia. Cum a fost surprinsă

A trecut o lună de când e iarnă în calendar, însă, pesemne nu toate păsările știu despre aceasta, sau ignoră în continuare semnele iernii și înghețurile care s-au întețit în ultimile săptămâni.

Odată cu venirea iernii, mai mulți cimișlieni din regiunea de Nord a orașului Cimișlia, au observat într-un cuib de berze, un singur cocostârc, care nu prea se grăbește să urmeze exemplul altor păsări călătoare, scrie gazetadesud.md.

În fiecare dimineață, până la orele 8, poți zări în cuibul împletit pe trei stâlpi, o barză care stă neclintită într-un picior. Puțin după ce razele soarelui încep să străbată văzduhul înghețat, această pasăre începe să învârtă capul, iar ulterior să facă mici cercuri prin cuib, ceva asemănător cu gimnastica de dimineață a oamenilor.

Își îngrijește atent penele cu ciocul, iar după o scurtă pauză, pasărea bate câteva ori din aripi și își ia zborul spre lunca râului Cogâlnic, aflată în apropiere.

Nu e o descriere a unei dimineți de vară, ci, a uneia de la sfârșitul lunii decembrie, unde, au fost înregistrate recent 7-8 grade sub zero

Ne poți susține printr-o donație aici:
Se incarca....