VIDEO: Droguri în valoare de 50 000 de lei descoperite într-un apartament din sectorul Buiucani

Un locuitor al capitalei, în vârstă de 43 ani, riscă să fie cercetat penal pentru consum de droguri, organizarea și întreţinerea unei spelunci pentru consumul drogurilor.

Fiind efectuată cercetarea la fața locului, polițiștii de la Buiucani au depistat mai multe aparate confecționate artizanal destinate consumului de droguri, masă vegetală uscată de culoare gălbuie cu miros specific, seringi și pastile.

Suspectul a fost dus la inspectoratul de poliție pentru documentare și stabilirea circumstanțelor. Totodată acesta a fost supus expertizei, fiindu-i prelevate probe biologice.

Potrivit politiacapitalei.md, valoarea drogurilor ridicate a fost estimată la suma de 50 000 de lei.

Probele depistate au fost ridicate, sigilate şi expediate Centrului criminalistic şi expertize-judiciare al IGP, pentru a fi efectuate expertizele specializate.

Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru ,,Circulația ilegală a drogurilor etnobotanicelor sau analogilor acestora fără scop de înstrăinare”.

Conform legislaţiei penale în vigoare suspectul riscă să fie sancționat cu amendă în mărime de până la 35 000 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 150 de ore, sau cu închisoare de până la 1 an.

Totodată polițiștii întreprind măsuri speciale de investigație pentru stabilirea și identificarea altor persoane implicate.

Previous Post

NEWSROOM cu echipament de ultimă generație în cadrul Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării

Next Post

Scrisoare deschisă adresată primarului Ion Ceban, din partea unei educatoare hărțuită și amenințată

Related Posts
Total
10
Share