VIDEO: Bilanțul deceselor în urma inundațiilor din Germania și Belgia a ajuns la 153

Echipajele de salvare luptă de câteva zile pentru a găsi supraviețuitori ai inundațiilor care au făcut ravagii în toată Europa de Vest, ucigând peste 150 de oameni. Sute de oameni sunt dați dispăruți încă după ce precipitațiile record au declanșat inundații severe în Germania și Belgia.

Ploile abundente au lovit, de asemenea, Elveția, Luxemburg și Olanda – unde premierul Mark Rutte a declarat că tot ce se întâmplă este un dezastru național, notează zdg.md.

Presa internațională scrie că bilanţul victimelor în urma intemperiilor devastatoare în Germania a crescut sâmbătă la cel puţin 133 de morţi în această ţară, ceea ce ridică la 153 numărul deceselor înregistrate în Germania şi Belgia, două state europene puternic afectate de fenomene meteorologice extreme în ultimele zile, în timp ce peste 1 000 de persoane sunt date dispărute în Germania. 20 de decese sunt înregistrate în Belgia.

Germania şi Belgia s-au confruntat, pe 14 şi 15 iulie, cu ploi torenţiale de o violenţă fără precedent, care au provocat inundaţii şi viituri, ce s-au abătut asupra unor zone rezidenţiale, distrugând multe localităţi.

Previous Post

România: Fetița de 6 ani, înjunghiată mortal de unchiul său. Bărbatul a sunat la 112 pentru a anunța fapta

Next Post

VIDEO: Interpretul de muzică populară, Sergiu Moșneagu, a lansat recent un nou videoclip – „Mândru sunt de neamul meu”

Related Posts
Total
1
Share