Interviuri

Victoria Roșca, fondatoare Teatrul Popular și Zâmbărele : «Nu am așteptat niciodată să-mi cadă ceva din cer»

Victoria a gustat din succes lansând proiectul « Zâmbărele ». Drumul nu a fost presărat cu lauri. A trebuit să dea mult din coate pentru a ajunge la miile de like-uri și distribuiri și într-un final la inima oamenilor. Acum o lună « a cladit » Teatrul Popular de la zero după ce relația cu vechea administrație nu a mai mers bine. O vedeam cum muncește, cum vorbește despre acest vis, alergând pe drumuri căutând sală, bani și susținere. Dar oamenii care o admirau nu au fost indiferenți. Talentul trebuie încurajat. Primul lor spectacol s-a bucurat de mult succes. Când au văzut asta, echipa a început pregătirile pentru al doilea spectacol. Vă invit să o cunoaștem mai bine pe mama zâmbetelor care nu stă locului niciodată.

Cine este Victoria Roșca?

Sunt al treilea copil la părinți, fata care întodeauna a cerut mult de la familie, care nu a stat niciodată locului și întodeauna și-a pus un scop, apoi a țintit spre el. Sunt omul care crede că doar prin muncă crești un om cinstit. Nu am așteptat niciodată să-mi cadă ceva din cer. Sunt o norocoasă, am o familie frumoasă și unită, un job de suflet, colegi minunați și talentați și mare noroc la oameni cumsecade.

De ce ai fondat Teatrul Popular?

Am fondat Teatrul Popular în primul rând pentru a putea depăși o descurajare destul de mare. În al doilea rând, pentru ca am o dragoste aparte pentru tot ce înseamnă folclor, port popular, muzică, dans, obiceiuri și tradiții. Aveam deja o echipă pe care mi i-a dat Dumnezeu să îi cunosc și să dezvolt o legătură mai specială.Teatrul Popular trebuie sa existe într-o țară ca Republica Moldova și dacă nu noi, atunci cine va arăta copiilor noștri, dragul de tot ce inseamnă neam.

Cum interacționează cele doua proiecte: Teatrul si Zâmbărele?

Foarte frumos zic eu! Popularitatea pe care o am pe Zâmbărele a reușit să aducă public teatrului. Alții m-au descoperit din alt punct de vedere. Muncesc cu inima la ambele proiecte și ele chiar sunt într-un veșnic tandem. De fapt, totul s-a împletit cumva, am facut o facultate de teatru pe care n-am putut-o îmbrațișa până n-am inceput Zambarelele, ca să mă pot descatușa. Zâmbărele a fost startul meu ca actor spre lumea asta nouă și total diferită de ceea ce scrie în cărți și povestesc alții.

Cine sunt actorii din Teatrul Popular? Poți să ne spui mai multe despre ei?

O bună parte din trupă sunt foști actori de la Teatrul “Ion Creangă”, acolo unde am activat și eu doi ani. În urma unui scandal, o bună parte din trupă a plecat de acolo. Ne-am unit puterile și deși eram cu toții cu moralul la pământ am format o echipă nouă, una unită, una cu suflet. Împreună avem deja un spectacol și câteva videoclipuri. La moment lucrăm la al doilea spectacol. Actorii din Teatrul Popular sunt o mână de oameni extrem de talentați care știu că împreună vom face treabă bună. Din echipa mai fac parte interpreți, dar și instrumentiști desăvârșiți. Avem planuri mari, muncim!

Cand nu ai buget pentru astfel de proiecte, cum te descurci?

Am apelat la ajutorul oamenilor. Spre marea mea mirare am strâns suma care să ne ajute să ne putem lansa. La moment suntem in cautarea unor sponsori. Căutăm soluții. Bătuți nu ne dăm.

Ai emigra vreodată?

Nu știu, dar nu zic niciodată, niciodată.

Cum vine inspirația, ideile pentru scenete?

Din aproape tot. Cărti, filme, muzică bună, viața de zi cu zi, strada. De oriunde prind câte o urma de ceva. Arta în general trebuie sa o prinzi cu ochiul, sa te intereseze, sa o simți. Trebuie să fii mereu în temă. Încă învăț să nu pierd nimic, deși e greu să fii peste tot.

Cât de receptiv este publicul din Moldova către astfel de proiecte?

Noi am avut parte de lume tare bună. Am avut susținere, am avut public în sală care au venit să ne țină pumnii, să ne strângă în brațe și să ne mulțumească că nu renunțăm. Oamenii ajută alți oameni dacă aceștia merită!

Mai sunt umoriști buni de la Gheorghe Urschi încoace? 

Umorul la noi în țară capătă acuma o alta formă. Și pe mine ma bucură asta. Orice mișcare e un pas inainte. Nu poți sta pe loc doar admirând arta unor personalități. Nu știu dacă cineva ar putea să-l întreacă pe marele umorist Gheorghe Urschi. El însă mă inspiră și cred că e legenda umorului moldovenesc!

Ce nu ai încă, dar iți dorești foarte mult la moment?

Am de toate, am familie, sănătate, de muncă, oameni faini, prieteni. Mi-aș dori să pot călători. Sa vad lume și să-mi pun intrebări!

Credit foto: Teatrul Popular

Articole asemănătoare

INTERVIU cu Denis Midone: „Succesul vine cu timpul și doar prin muncă”

Svetlana Gabură

INTERVIU cu Jăka Banditu’: Motivul emigrării în S.U.A., rapul de acasă, noul album, hateri și influenceri

INTERVIU cu Ghenadie Râbacov: Cât de actual este scrisul de mână şi dacă mai sunt şanse să revenim la caligrafia de odinioară

Redacția Regional
Se încarcă....