Veteranii celui de-al Doilea Război Mondial vor primi o indemnizație unică de 10 mii de lei

Veteranii celui de-al Doilea Război Mondial vor primi o indemnizație unică de 10 mii de lei! Propunerea a fost făcută în timpul ședinței Parlamentului de către deputata PAS, Natalia Davidovici.

„Acestea sunt persoane de vârstă înaintată, care, de regulă, se confruntă cu probleme grave de sănătate. Se apropie sărbătorile – Paștele și 9 mai – „Ziua Victoriei împotriva fascismului”. Consider că acum este momentul potrivit să exprimăm veteranilor recunoștința pentru pace și pentru viața noastră. Anume astăzi, când un război la scară largă are loc la 200 de kilometri de casa noastră și mor mii de oameni, pașnici și nevinovați, anume astăzi, când pentru generația noastră cuvintele „cer pașnic deasupra capului” au devenit mai mult decât cuvinte”, a spus Davidovici în plenul Parlamentului.

Potrivit datelor oficiale, în Republica Moldova sunt 167 de persoane care au participat la cel de-al Doilea Război Mondial.

sursa – realitatea.md

Abonați-vă la canalul nostru de Telegram, pentru a fi la curent cu ultimele știri din țară și de peste hotaret.me/regionalmd

Previous Post

Natalia Gavrilița despre Starea de urgență: Vom acționa și în continuare cu maximă prudență și transparență

Next Post

Președinta Maia Sandu a discutat cu Mitropoliții Bisericilor ortodoxe din Moldova

Related Posts
Total
1
Share