Vești proaste pentru șoferi: ANRE anunță noi prețuri la benzină și motorină

2022 aduce noi scumpiri pentru un litru de benzină și motorină. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunțat prețul maxim de referință, valabil pentru mâine, 5 ianuarie.

Astfel, pentru ziua de mâine, benzina și motorina se vor scumpi cu încă 13 bani pentru un litru, ceea ce înseamnă că un litru de benzină A 95 va costa 21.43 lei, iar un litru de motorină va costa 17.86 lei.
Creșterea prețurilor la produsele petroliere în noul an se datorează în mare măsură faptului că, începând cu 1 ianuarie 2022, s-au majorat cotele accizelor prevăzute de Codul Fiscal al Republicii Moldova.
 În continuare, evoluțiile zilnice ale prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard vor fi influențate exclusiv de nivelul cotațiilor la bursele internaționale și ratele de schimb ale monedei naționale în raport cu dolarul SUA.

Reamintim că astăzi s-a produs o scumpire maximă la carburanți. Conform graficului prezentat ieri de către ANRE, benzina s-a scumpit cu 60 de bani, iar motorina costă cu 31 de bani mai mult.

Previous Post

Țara care oferă contracepționale gratuit tinerelor cu vârsta de până la 25 de ani

Next Post

UNDE vor fi azi amplasate punctele mobile pentru vaccinarea antiCOVID-19

Related Posts
Total
5
Share