Sport

Veste bună! Sportivii de performanță se vor putea antrena în aer liber de la 1 iunie

La propunerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC), Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a permis reluarea, începând cu data de 1 iunie 2020, a antrenamentelor desfășurate în aer liber. Ridicarea acestei restricții îi vizează doar pe sportivii legitimați de către următoarele Federații Sportive din Republica Moldova: Federația de Badminton; Federația de Caiac-Canoe; Federația de Fotbal; Federația de Haltere; Federația Sporturilor Nautice; Federația de Tenis.

Potrivit deciziei CNESP, procesul de instruire și antrenament se va organiza exclusiv la centre sportive, terenuri de sport, bazine sportive acreditate de către Ministerul Educației, Culturii  și Cercetării, cu respectarea obligatorie a prevederilor Instrucțiunilor cu privire la măsurile de prevenire a infecției COVID-19, în centrele sportive, terenurile de sport, bazinele sportive în procesul de organizare a antrenamentelor individuale și contact.

Lista instituțiilor sportive cărora li se va permite reluarea activității va fi aprobată prin ordinul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, la solicitarea federațiilor de profil, în funcție de capacitățile centrului/bazinului/terenului sportiv.

Articole asemănătoare

VIDEO: FC Petrocub Hîncești este noua deținătoarea a Cupei Moldovei pentru prima oară în istoria echipei

Redacția Regional

Școlile de fotbal și cluburile din Diviziile A și B au primit acceptul de reluare a antrenamentelor, dar cu o singură condiție

Redacția Regional

În raionul Ocnița va fi deschis un internat de tip sportiv pentru tinerii fotbalişti

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....