Economie

VESTE BUNĂ! Producătorii preconizează apariția timpurie a căpșunelor pe piața din Republica Moldova

VESTE BUNĂ! Producătorii  preconizează apariția timpurie a căpșunelor  pe piața din Republica Moldova

Veste îmbucurătoare comunicată de președinta Asociației ”Pomuşoarele Moldovei”, Aneta Ganenco, despre faptul că condițiile meteorologice din primăvara anului 2019 contribuie la apariția timpurie pe piață a căpșunilor locale – la mijlocul lunii aprilie.

Consumatorii moldoveni vor putea cumpăra produsele din sere și sere specializate în cultivarea pomușoarelor, a căror suprafață totală, potrivit membrilor asociației, nu depășește cîteva zeci de hectare, transmite east-fruit.com.Producția căpșunilor de seră în Republica Moldova este concentrată în gospodării specializate mici (cu o suprafață de pînă la 1 hectar) care cultivă produse din anumite soiuri – maturizarea timpurie, culori de o anumită intensitate, o naumită mărime/formă a pomușoarelor etc. Conform prognozei „Pomușoarele Moldovei”, prețul de ofertă al căpșunilor moldovenești din sere la începutul vînzărilor va fi de cel puțin 100 lei/kg.

Potrivit Anetei Ganenco, volumul inițial al aprovizionării cu căpșuni moldovenești va avea cel mai mare impact asupra nivelului prețurilor – în cazul în care volumele se dovedesc a fi mari, produsele se vor ieftini mai repede. În același timp, nivelul prețurilor pentru căpșunile importate (turcești) va „exercita o presiune” asupra prețului pomușoarelor domestice într-o măsură mai mică. Cu toate că căpșunile importate se deosebiesc ca mărime și aspect față de căpșunile moldovenești, acestea sînt semnificativ inferioare din punct de vedere al caracteristicilor organoleptice.

Articole asemănătoare

58 milioane de lei vor fi oferiți din bugetul statului pentru îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă în sate

Anna Casian-Musteață

EA ESTE cea mai tânără miliardară pe forțe proprii din lume! Ce vârstă are

Anna Casian-Musteață

IMPORTANT! Cine poate beneficia de ajutorul unic de şomaj

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....