Social

Veste bună! Piscinele s-ar putea deschide din nou

Activitatea piscinelor ar putea fi reluată la sfârșitul acestei săptămâni. Asta doar în cazul în care toate măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus vor fi îndeplinite de agenții economici, scrie Sputnik.

Precizarea a fost făcută de premierul Ion Chicu după ședința cu președintele Igor Dodon și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

„Pe parcursul acestei săptămâni, specialiștii Agenției Naționale de Sănătate Publică și Ministerul Sănătății vor evalua repetat situația, vor discuta individual cu fiecare agent în parte, pentru a se asigura că se respectă toate regulile și că există toate condițiile de diminuare a riscurilor și în aceste condiții vom putea reveni la reluarea activității”, a declarat Ion Chicu.

Acesta le recomandă patronilor localurilor de agrement că trebuie să înțeleagă riscul la care se expun vizitatorii piscinelor și să le creeze condiții sigure de protecție a sănătății.

„Nu este exclus ca la acele obiective unde nu se respectă regulile, activitatea va fi sistată, fie individual fie pe întreg sectorul”, a mai spus prim-ministrul.

Potrivit lui Chicu, nerespectarea regulilor de către agenții economici duce la cheltuieli esențiale din partea statului.

Amintim, vineri autoritățile au decis sistarea activității piscinelor invocând motivul de creșterii cazurilor de infectare din cauza relaxării restricțiilor. Astfel, ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale a venit cu propunerea de a le interzice agenților economici să permită oamenilor să se odihnească la piscine în perioada stării de urgență. Pe parcursul unei săptămâni, nouă agenți economici au primit amenzi din cauza admiterii unui număr mare de persoane în plină pandemie la piscine și în locurile de agrement. Sancțiunile au fost aplicate după ce au fost efectuate verificări inopinate făcute de specialiștii ANSP, ANSA, ANTA și a reprezentanților MAI.

Sursa – Sputnik.md

Articole asemănătoare

VESTE BUNĂ! Mai multe familii din Chișinău vor primi lemne de foc pentru această iarnă

Anna Casian-Musteață

FĂRĂ LUMINĂ la început de săptămână! LISTA LOCALITĂȚILOR în care va fi întreruptă furnizarea energiei electrice

Anna Casian-Musteață

VESTE BUNĂ! Suportul financiar unic de 900 de lei pentru pensionari va fi achitat în luna octombrie

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....