Veste bună pentru șoferi: taxa pentru folosirea drumurilor în Moldova va putea fi achitată online

Vinieta – taxa pentru folosirea drumurilor în Moldova – va putea fi achitată în regim online de către șoferi, informează ProMingir.com.

“Am solicitat să vedeți ce se întâmplă în vamă atunci când se formează cozi din cauza procedurii de achitare a vinietelor. Am rugat Ministerul Finanțelor, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor și Serviciul Vamal să identifice soluțiile pentru ca procedura de plată a vinietelor să nu reprezinte o barieră de trecere a frontierei”, a menționat șeful Executivului, Pavel Filip, în cadrul ședinței din 8 februarie curent a Cabinetului de miniștri.

Astfel, începând cu data de 20 februarie, vinieta va putea fi achitată online, precum și la toate ghișeele Moldova Agroindbank, care au oficii în punctele de trecere a frontierei și pe întreg teritoriul țării.

Totodată, controlul asupra vinietei urmează a fi efectuat de Serviciul Vamal numai la ieșirea din țară, iar pentru eliminarea completă a problemelor ce țin de vinietă urmeaza a fi implementat softul e-vinieta.

Previous Post

Regional.md – îți aducem știrile care contează!

Next Post

Proiectul de lege privind rectificarea Bugetului de stat pe 2017 a fost aprobat de către Guvern

Related Posts
Total
0
Share