Chișinău

Veste bună pentru chișinăuieni! Strada Ion Pelivan din sectorul Buiucani este asfaltată

Pe str. Ion Pelivan din sectorul Buiucani, se desfășoară lucrări de asfaltare a carosabilului, în perimetrul str. Alba Iulia – str. Vissarion Belinschi. Activitățile pe șantier fac parte din cea de-a doua etapă de reabilitare a arterei de circulație inclusă în Programul municipal 2020 de renovare a infrastructurii rutiere.

Așternerea asfaltului pe carosabilul din str. Ion Pelivan va fi executat pe parcursul zilei de joi și prevede renovarea a 8500 m² de drum. Anterior au fost executate lucrări de reabilitare a părții carosabile, pe o suprafață de 15 mii metri pătrați, în perimetrul str. Vasile Lupu – str. Alba Iulia. Ulterior, va fi aplicat marcajul rutier.

Aflat pe șantier, pentru a verifica mersul lucrărilor de reabilitare a străzii, primarul general, Ion Ceban, a declarat că infrastructura capitalei necesită a fi dezvoltată. „Pietonii au nevoie de trotuare bune, iar șoferii nu trebuie să piardă timp și bani în centrele de servicii auto”, a menționat edilul capitalei.

Lucrările sunt executate de Î.M. Regia „Exdrupo”, iar proiectul de reabilitare constă în frezarea asfaltului degradat și aplicarea unui nou strat de uzură, montarea bordurilor noi, precum și amenajarea locurilor de parcare. Bugetul alocat în acest scop este de 5 milioane de lei.

De asemenea, până la finele lunii septembrie vor fi executate lucrări de reabilitare a trotuarelor din strada I. Pelivan, pe o suprafață de circa 10 mii m2. Costul lucrărilor este de 3,3 milioane de lei.

Articole asemănătoare

REGULI NOI! Unde în Chișinău pot fi amplasate stațiile PECO

Anna Casian-Musteață

AU DECIS! Doar 36 de școli din Chişinău vor activa în regim normal

Anna Casian-Musteață

Pe mai multe străzi din Chișinău se repară trotuarele

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....