fbpx
Social

VESTE BUNĂ! Impozitul pe venit pentru persoanele fizice se va micșora în 2021

Impozitul pe venit pentru persoanele fizice se va micșora, începând cu anul viitor. Potrivit măsurilor de politică fiscală și vamală, elaborate de Ministerul Finanțelor, pentru anul 2021 se propune revizuirea scutirilor persoanelor fizice cu 5% – de la 24 de mii de lei până la 25 200 de lei și respectiv de la 18 000 de lei până la 18 900 de lei.

De asemenea, se vor majora scutirile pentru persoanele întreținute cu 50% – de la 3000 de lei până la 4500 de lei.

Totodată, Guvernul propune de anul viitor standardizarea cotelor de impozitare a veniturilor persoanelor fizice și eliminarea reținerii impozitului pe venit în cazul repartizării dividendelor între companii.

Un alt element al Politicii fiscale pentru 2021 prevede revizuirea cotelor TVA în agricultură și continuarea Programului de rambursare a TVA pentru producătorii agricoli afectați de calamitățile naturale.

Din 2021, companiile de colectare și reciclare a ambalajelor vor primi subvenții de la stat. Documentul mai stabilește accizele la produsele din tutun, produsele alcoolice și produsele petroliere pe o perioadă de 3 ani și includerea taxei rutiere în cota accizei aferentă produsele petroliere.

În prezent, documentul este supus consultărilor publice.

Articole asemănătoare

Pompierii avertizează: Verificați sobele înainte de a aprinde focul în ele!

Anna Casian-Musteață

Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore (19-20 octombrie 2020)

Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore: 12736 de persoane au traversat granița

Redacția Regional
Se încarcă....