Social

VESTE BUNĂ! CNAS a transferat banii pentru toate indemnizaţiile adresate familiilor cu copii

Casa Naţională de Asigurări Sociale a anunțat că au fost efectuate transferurile mijloacelor financiare pentru plata indemnizaţiei de maternitate în sumă de 57,5  mln lei şi pentru indemnizaţia paternală – 1,9 mln lei.

Anterior, CNAS a virat  banii către prestatorii de servicii de plată destinaţi achitării indemnizaţiilor pentru familiile cu copii. Astfel pentru indemnizaţia unică la naşterea copilului s-au transferat 28,5 mln lei. Pentru indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 3 ani s-au transferat 102,4  mln lei. Pentru indemnizația lunară de suport pentru creșterea până la 3 ani a copiilor gemeni sau a mai mulți copii născuți dintr-o singură sarcină s-au transferat 1 mln lei. Pentru indemnizaţia lunară pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani s-au transferat 24,6 mln lei.

De menţionat, că recent au fost efectuate transferurile pentru celelalte prestaţii sociale, cum ar fi pensii, compensaţii, alocaţii, ajutorul social, ajutorul pentru şomaj,  indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă, ajutorul pentru perioada rece a anului.

Casa Naţională de Asigurări Sociale  mai comunică, că în zilele următoare vor fi transferaţi banii pentru pensiile noi stabilite şi a doua tranşă de mijloace financiare pentru plata indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă.

Articole asemănătoare

De la jumătatea lunii august este interzisă expunerea produselor din tutun la vitrină

Anna Casian-Musteață

Un locuitor al raionului Soroca, cercetat penal pentru traversarea ilegală a frontierei din Ucraina în Republica Moldova

Redacția Regional

Șoferul beat care a provocat accidentul de la Ștefan-Vodă, reținut pentru 72 ore

Redacția Regional
Se încarcă....