Economie

VESTE BUNĂ! A fost creat un portal pentru cei care sunt implicați în comerțul extern al țării

Toate informațiile cu privire la comerțul extern pot fi găsite acum pe un singur portal! Anunțul a fost făcut pe pagina Serviciului Vamal, unde se menționează că Portalul de Informații Comerciale destinat comunității de afaceri naționale și internaționale a fost lansat de Ministerul Economiei și Infrastructurii, cu sprijinul Programului USAID Reforme Structurale în Moldova.

Noul portal WWW.TRADE.GOV.MD reunește exhaustiv toate informațiile necesare pentru cei care sunt implicați în comerțul extern al Republicii Moldova, fie acesta importul, exportul sau doar tranzitul de mărfuri.

Astfel, accesând portalul, utilizatorii se vor putea informa referitor la regimurile și destinațiile vamale, declararea mărfurilor, clasificarea și originea acestora, contingente, acte permisive, taxele pentru toate categoriile de mărfuri etc. Tot aici, vor fi descrise și procedurile de obținere a unor autorizații precum Operatorul Economic Autorizat, Procedura de Vămuire la Domiciliu sau Exportator Aprobat, sau cele de înregistrare în calitate de subiect al activității economice externe.

În acest context, Directorul Serviciului Vamal, Sergiu Burduja, a menționat că „Sprijinirea mediului de afaceri reprezintă o preocupare permanentă a Serviciului Vamal, iar colaborarea pe care o avem cu Programul USAID Reforme Structurale în Moldova ne permite să valorificăm la maxim oportunitățile acestui parteneriat în vederea realizării angajamentelor noastre. Portalul de Informații Comerciale, pe care îl lansăm astăzi, este rezultatul muncii colosale a specialiștilor implicați în dezvoltarea acestuia și conține toate informațiile necesare unui agent economic. Ne propunem să implementăm și alte  instrumente de comunicare cu mediul de afaceri, dar și să dezvoltăm  în continuare noi mecanisme de facilitare a comerțului internațional de mărfuri”.

Portalul de Informații Comerciale al Republicii Moldova va răspunde tuturor nevoilor de informare și consultanță ale mediului de afaceri și publicului larg în ceea ce privește reglementarea exportului/importului și a operațiunilor de tranzit ale Republicii Moldova. Astfel, acesta va permite optimizarea semnificativă a resurselor alocate de mediul de afaceri pentru identificarea și accesarea procedurilor aferente exportului, importului și operațiunilor de tranzitare a teritoriului Republicii Moldova. Toate informațiile de pe portal, inclusiv formularele tipizate necesare pentru diverse proceduri și solicitări, sunt gratuite.

Articole asemănătoare

IMPORTANT! Guvernul a ajuns la un acord cu Fondul Monetar Internațional

Anna Casian-Musteață

58 milioane de lei vor fi oferiți din bugetul statului pentru îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă în sate

Anna Casian-Musteață

EA ESTE cea mai tânără miliardară pe forțe proprii din lume! Ce vârstă are

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....