Vama Nădlac, blocată de românii care se întorc acasă

Vama Nădlac, blocată de românii care se întorc acasă

Stare de tensiune la frontiera cu Ungaria, la Nadlac 2, pe Autostrada Vestului. Sute de mașini așteaptă să între în țară. Sunt români care fug de coronavirus și se întorc acasă.

Cu totii vor fi supusi verificarilor si trimisi in izolare sau, dupa caz, in carantina.

Formalitatile dureaza mult, iar in punctul de trecere frontiera traficul se desfasoara anveoios, iar cozile sunt uriase pe sensul de intrare in Romania.

Multi nu vor sa se supuna masurilor luate de autoritati in privinta coronavirusului si au facut scandal.

„Astazi lucrurile au revenit la volumul de trafic pe care l-ați văzut. Nu știm la ce să ne așteptăm, poate va încetini sau poate mai continuă. Noi suntem pregătiți. Până azi s-au completat 36.000 de chestionare. În momentul în care avem certitudinea că vin din Italia, începe procedura de carantinare în județul nostru și se creează aglomerație.

Cetățenii sunt nemulțumiți, consideră măsurile noastre prea drastice pentru cetățenii din județele îndepărtate, care doresc să se îndrepte spre domiciliu.

Primul lucru, completează chestionarele, scriu de unde provin, unde se duc, apoi îi conducem spre centrele de carantină din județul Arad. Când vom întâmpina probleme, vom cere sprijin.

Odata ce a intrat Italia în zonă roșie, vă dați seama că nu ar fi putut fi posibil să iasă. Ei spun ca nu au avut probleme sa iasă din zona roșie, cu atât mai puțin din Italia„, a declarat Constantin Catana, directorul DSP Arad.

„In ultimele 24 de ore prin punctul de Trecere a Frontierei Nadlac II au efectuat formalitatile de frontiera aproximativ 11.000 de persoane pe sensul de intrare in tara. Precizam faptul că anul trecut in aceeasi perioada am avut pe sensul de intrare 14.000 de persoane, valorile de trafic fiind in scadere. 


În acest moment formalitățile de frontiera se efectuează pe 3 artere la întrarea în țară, i-ar timpul de așteptare e de aproximativ 40-50 de minute.  Timpul de așteptare mai ridicat se datorează măsurilor suplimentare dispuse în punctele de frontiera în contextul Noului Corona Virus, respectiv verificările efectuate de către polițiștii de frontiera, completarea formularului pus la dispoziție de colegii de la Direcția de Sănătate Publică, precum și măsurile dispuse de către aceștia „transmit reprezentanții Poliției de Frontieră.

Previous Post

Accident tragic la Ungheni. Doi frați au decedat și un tânăr a fost grav rănit

Next Post

Ministrul Sănătății din Marea Britanie, Nadine Dorries, a anunțat că a fost testată pozitiv pentru coronavirus

Related Posts
Total
103
Share