Actual

Uniunea Europeană va finanța peste 80 de întreprinderi din zonele rurale

Uniunea Europeană va finanța peste 80 de întreprinderi din zonele rurale

Uniunea Europeană va oferi suport pentru 81 de întreprinderi din zonele rurale ale Republicii Moldova. Suma granturilor constituie 11,02 milioane de lei, ceea ce va favoriza investiții în economia naţională de circa 15,4 milioane de lei, transmite MOLDPRES

În cadrul ședinței Comitetului de supraveghere al Programului-pilot „Femei în afaceri”, care s-a desfășurat recent la Ministerul Economiei și Infrastructurii, au fost examinate și aprobate 81 de proiecte investiționale din cele 151 care s-au înregistrat în concurs. Acestea fac parte din cel de-al treilea Apel de proiecte investiționale finanțate de Uniunea Europeană.

Domeniile de activitate ale companiilor sunt diverse: 51% din întreprinderi  se vor ocupa cu prestarea serviciilor, și anume – servicii educaționale și distractive pentru copii, prestarea serviciilor cosmetologice, servicii de decor și organizarea evenimentelor; 39% din companii activează în domeniul industrial și vor crea articole vestimentare pentru copii, femei și bărbați, vor fabrica produse congelate, dulcețuri, produse din patiserie, iar 10% din întreprinderi sunt din domeniul agriculturii și zootehniei, activitățile de bază fiind apicultura, creșterea nucilor, creșterea și germinarea orzului.

De asemenea, susținere financiară vor primi și antreprenorii ale căror proiecte investiționale sunt inovative, bazate pe fabricarea mixturilor de făină fără gluten, prelucrarea ceaiurilor și condimentelor naturale, confecționarea pălăriilor, servicii de organizare a traseelor turistice, fabricarea articolelor vestimentare pictate manual etc.

„Programul „Femei în afaceri” are un impact important pentru societatea noastră: pe de o parte ne oferă posibilitatea să convingem și să încurajăm femeile să-și deschidă o afacere proprie, iar pe de altă parte – demonstrăm efectul multiplicator atât economic, cât și social, în zonele rurale. Îmi doresc ca tot mai multe femei să-și întemeieze afaceri prospere, durabile, care vor contribui la creșterea economică și la crearea locurilor de muncă în zonele rurale. Pe lângă locurile de muncă noi create, populația din zonele rurale va avea acces la servicii și produse noi, de calitate și inovative”, a declarat Iulia Costin, secretar general de stat la Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Companiile care urmează să primească suport din partea Uniunii Europene vor contribui la crearea a trei sute de noi locuri de muncă.

Articole asemănătoare

De la 1septembrie, salariile angajaților din sistemul medical vor fi majorate cu 30%

Anna Casian-Musteață

VESTE BUNĂ! Piscinele și bazinele de înot își pot relua activitatea

Anna Casian-Musteață

Cod galben de caniculă: Ce ESTE INTERZIS să consumăm în aceste zile

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....