Unicul veteran din raionul Cantemir al celui de-al II-lea Război Mondial a decedat noaptea trecută

Mitrofan Mihail din satul Tartaul, unicul veteran din raionul Cantemir al celui de-al II-lea Război Mondial a decedat noaptea trecută. Acesta avea 94 de ani.

Menționăm că Mihail Mitrofan era veteranul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, a fost decorat cu Ordinul Marelui Război pentru Apărarea Patriei de gradul II și cu alte 12 distincții. De asemenea, în cei aproape 60 de ani de activitate, s-a învrednicit de Ordinul „Slavă Muncii”. El are șapte copii, 21 de nepoți și 23 de strănepoți. 

Când se stinge o flacără, o aprinzi din nou, iar când se stinge o viață,o plângi mereu.
Domnul a fost binevoitor cu tine , tată, a ales o zi de duminică seara pentru a te lua în împărăția lui și a presarat- o cu stele , că să- ți lumineze calea.
Tristă și dureroasă este despărțirea de tine, tată. Am suferit în surdină, că nu ți-am putut mângâia chipul în momentele suferinței tale, că nu ți-am șoptit ” sânt aici…lângă tine…”și nu ți- am strâns mână uscățivă pentru ultima dată…
Am fost mezina, fiica pe care ați
iubit- o și alintat- o poate mai mult că pe ceilalți frați.
Ați fost pilarii mei. Ați suferit împreună cu mine, v-ați bucurat de succesele mele și mi-ați fost întotdeauna alături și la bine și la rău.
Iar acum, fără voi, mă simt pierdută, mă simt pustie, mă simt tristă mă simt răvășită și departe, foarte departe…
Chiar dacă nu te voi putea petrece pe ultimul drum,mă voi ruga îngerilor să- ți vegheze calea lin, ușor, spre cer către Dumnezeu…
Domnul să te ierte, tată, și să te odihnească în împărăția sa…
scrie fiica Veronica Ples.

Condoleanțe familiei!

Previous Post

Fosta deputată PSRM Elena Hrenova a decedat din cauza COVID-19

Next Post

Caz șocant la Taraclia. O femeie s-a înjunghiat cu cuțitul în inimă

Related Posts
Total
24
Share