Uneori e nevoie să lăsăm lucrurile să se întâmple de la sine. De ce să ne facem griji?

Ai spus primul cuvânt, ai făcut primii paşi, ai simţit pentru prima oară ataşament…În fiecare zi ai învăţat ceva nou şi una dintre lecțiile de viață a fost aceea că există situaţii în care devenim neputincioşi, când ne scapă lucrurile de sub control și dintr-o dată devii confuz. Această stare te copleşeşte şi cauţi în disperare să te agăţi de ceva ce te mai lasă aproape de acel obiect, loc, sau persoană fără de care nu-ţi poţi imagina existenţa.

Hai să o luăm de la capăt… Mai ții minte când pentru prima dată ai devenit un întreg cu ursuleţul tău de pluş dăruit de mama? Știi că nu-și cumpăra pentru ea nimic, doar ca să poată să îți ofere ție tot ce îți doreai. Acel ursuleț era cel mai bun prieten, dormeai cu el, te jucai cu el, te mândreai cu el… Şi într-o zi l-ai pierdut. Nu mai știi cum s-a întâmplat, l-ai uitat undeva sau poate l-a furat cineva… asta te-a dezorientat și ai simțit primul gol în suflet.Apoi, când ai mai crescut, ţi-ai făcut prieteni, te-ai ataşat de ei pentru că aveaţi aceleaşi interese, aceleaşi jocuri… şi a fost dureros să afli că cineva din ei te-a bârfit, nu ţi-a păstrat secretul. Gustul acelei dezamăgiri, primei dezamăgiri în oameni l-ai cărat după tine și în viața de matur. Poate chiar fără să conștientizezi. Şi azi îţi mai revin în memorie acele momente şi ai devenit mai distant cu alţi oameni, mai sceptic în vorbele celor din jur, mai indiferent la necazurile altora…Apoi, te-ai îndrăgostit. Ţi-ai ales pe cineva căruia să-i dăruieşti toată lumea ta şi care ai crezut că va face la fel. Ați trăit povești și ai crezut că va dura o veșnicie, însă, uneori poveștile frumoase au final trist. Acest final a fost influențat de lipsa de comunicare, rutina, neacceptare reciprocă, obișnuință sau chiar a unei dependențe emoționale puternice.

Eşti ca o oglindă, faptele persoanei de lângă tine se reflectă în imaginea ta, adesea fără să vrei. Ştii că mereu ai vrut să fii cel mai bun, cel mai grijuliu, cel mai iubitor dar, pentru că ţi s-au surpat aşteptările ai ajuns să nu mai corespunzi nici criteriilor celui drag, nici principiilor tale. Eşti aruncat de pe un mal de gânduri pe altul. Te zbaţi într-un labirint în care nu încapi şi cauţi ieşirea…Când eşti departe şi analizezi situaţia voastră, îi găseşti atâtea imperfecţiuni şi vrei să fugi ca de foc dar, când e lângă tine, când îi priveşti în ochi vezi toată durerea pe care o simte, toate încercările prin care ați trecut şi eşti gata să te consumi definitiv doar să-i poţi oferi fericirea.Fericirea de care nu neapărat are nevoie. Ştii vorba aia, nu poţi oferi forţat nimănui nimic

Dacă te încearcă gânduri că nu te mai iubeşte, poate nu ai dreptate. Oamenii şi iubind pot răni, oamenii iubind pot trăda şi tot iubind pot pleca. Dacă vrea să plece, lasă s-o facă, iar dacă vrei să pleci tu, nu ezita la gândul că poate nu faci o alegere corectă. Îţi spun ceva, orice alegere pe care o vei face, va fi corectă pentru că e alegerea ta. Ştii, uneori se întâmplă oamenii cu cât sunt iubiţi mai tare, cu atât ajung să nu mai simtă iubirea pentru că, noi, oamenii nu ştim să ne bucurăm pe deplin de sentimentele lăuntrice și să apreciem la justa valoare ceea ce avem la moment. Dacă ai plecat sau dacă cel de lângă tine a ales să plece, nu încerca să îl aduci înapoi doar din orgoliu, doar din propria ta dorință, doar pentru că simți dependență și frică.Lasă… Lasă faptele să se întâmple. Dacă cineva a plecat şi vrea să revină, lasă-l să intre în inima ta dacă o vezi deschisă pentru… Dacă ai plecat dar vrei să revii, fă-o nu doar pentru că aşa vrei tu, ci pentru că o simțiți ambii…Eliberează-te de tot, cât de mult nu te-ar durea inima. Eliberează-te cu adevărat, fără frânturi sau pe bucăţi.Nu poţi rupe o filă din viaţă şi să o începi de la capăt. Tot ce poţi este să mergi mai departe şi să fii fericit. Oamenii care trebuie să fie în viaţa ta, oricum vor fi, iar cei care nu te mai vor alături trebuie să-i lași să fie fericiţi pe alte tărâmuri. Tu caută fericirea în tine, în lucruri mici și mari, în descoperirea propriului eu – în el se ascunde o forță imensă care te va ajuta să treci peste toate.Acel ursuleţ poate a fost o fericire pentru alt copil iar tu vei păstra doar o amintire frumoasă.

Prietenii vin şi pleacă, din ei tot rămâne unul care îţi va fi aproape toată viaţa. Iar dragostea…. ai vrea să fie una şi pentru totdeauna, tocmai de aceea – cât de greu nu ar fi, nu te schimba de dragul nimănui, păstrează-ţi sufletul şi lasă binele să vină în viaţa ta. Uneori trebuie să lăsăm dragostea să plece… ca mai apoi să revină cu o forţă mai mare, mai profundă, mai adevărată… Aşa că lasă lucrurile să se întâmple de la sine… din când în când!

Alina Tomcisin: De ce sa ne facem griji? Unul dintre cei mai mari dusmani ai oamenilor este ingrijorarea.Zig Ziglar a spus: “Ingrjorarea este ca un balansoar: necesita foarte multa energie si nu te duce nicaieri”.Psihologii si alti cercetatori ne dau de stire ca circa 40% dintre lucrurile cu privire la care ne facem griji, nu se vor intimpla niciodata, iar 30% deja sau intimplat, 12% sunt temeri nefondate privind sanatatea, 10% se refera la framintarile zilnice care nu duc nicaieri. Asa ca ramin doar 8%.Cu totii avem obicieiul sa ne facem griji. O solutie pentru a reduce starea de ingrijorare este urmatoarea : nu va faceti griji in legatura cu ceea ce nu puteti schimba. De exemplu : timp de citiva ani fiecare a trait unele experiente de viata mai putin placute. Poate sunt unele planificari anulate sau unele succese care nu au fost remunerate. Daca ne facem griji si ne infuriem asta nu va schimba la nimic. Daca fac ceva constructiv si inchei acest capitol, am facut un pas inainte. Este un mod pozitiv de a folosi energia pe care as fi consumat-o dind curs unor stari de minie, frustrare sau ingrijorare. Deci am lasat lucrurile sa se intimple de la sine. Mesajul este limpede: Daca nu va place situatia, nu va ingrijorati si nu va framintati- faceti ceva pentru a rezolva problema. Aveti nevoie de mai putine griji si de mai multa actiune

Previous Post

Hîncești: Un bărbat a decedat, după ce ar fi fost snopit în bătaie

Next Post

Astăzi este marcată Ziua mondială a populaţiei (ONU)

Related Posts
Total
3
Share