Unde va efectua prima vizită Maia Sandu, în calitate de președinte?

Felicia Croitoru

Doamna Președinte, Maia Sandu, a declarat că prima vizită pe care o va întreprinde după ce va fi investită în funcție este la Kiev, iar primul oficial, invitat în țara noastră va fi președintele României, Klaus Iohanis. Astfel, Maia Sandu își propune să restabilească relațiile cu vecinii, cum a promis în campania electorală. Declarația a fost făcută aseară, în cadrul unei emisiuni de la Cotidanul.md.

Au fost invitații de la câțiva președinți de țară, care m-au sunat ca să mă felicite și discuția a fost că amânăm aceste vizite pentru când vom scăpa de pandemie. Prima vizită va fi a domnului președinte Klaus Iohanis în Republica Moldova și respectiv prima mea vizită va fi în ianuarie la Kiev. Așa cum am promis în campania electorală una dintre prioritățile pe politica externă este să restabilesc relațiile bune cu România și cu Ucraina și tot în luna ianuarie cel mai probabil voi merge la Bruxelles, pentru a discuta despre perspectivele colaborării cu Uniunea Europeană, mai ales că în acest an noi începem să lucrăm pentru următoarea agendă, pentru implementarea acordului de asociere și este foarte important ce punem în această agendă. În acest an se va decide ajutorul pentru următorii 5 ani, deci sprijinul Uniunii Europene pentru parteneriat este pentru următorii 5 ani și e foarte important să fim credibili și să putem să obținem asistență într-un volum mare.

Situația politică tot contează, pentru că eu am sprijin și chiar pot să spun asta cu glas tare că mă bucur de sprijinul instituțiilor europene și a țărilor Uniunii Europene, dar este important și pe cealaltă parte, că și în parlament și în guvern lucrurile să meargă bine ca Republica Moldova să beneficieze de asistență altfel. Lumea se uită ce se întâmplă în parlament. A fost o reacție foarte dură a Bruxelului inclusiv la discuția pe care am avut-o eu cu o parte din europarlamentari în această săptămână. A fost o reacție foarte dură la ceea ce se întâmplă în parlament și la acțiunile majorității PSRM-Șor, acest lucru evident nu ne ajută să obținem toată asistența pe care am putea să o obținem altfel”, a declarat Maia Sandu.

Previous Post

DECIS! Copiii de la grădinițe nu vor participa la tradiționalele matinee

Next Post

Echipamentele de protecție neutilizate la ALEGERI, vor fi transmise de către CEC, Ministerului Sănătății

Related Posts
Total
15
Share