Un tânăr de 18 ani a fost reținut pe stradă având substanţe narcotice în buzunare

Un tânăr în vârstă de 18 ani a fost reţinut în stradă de către un echipaj mobil al Batalionului Reacţionare Operativă din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, având în buzunare nişte pacheţele din polietilenă cu o substanţă verde-uscată, cu miros specific de marihuană, informează Regional.md.

Atenţia poliţiştilor a fost concentrată asupra lui, întrucât acesta avea un comportament suspect în timp ce se deplasa pe strada Miron Costin, din sectorul Râşcani al Capitalei. La solicitările legale a poliţiştilor de a se prezenta, individul se încurca în declaraţii, ulterior fiind escortat la Inspectorat pentru documentare. Astfel în buzunarele lui au fost depistate şi ridicate câteva pacheţele, precum şi un aparat confecţionat artizanal, destinat consumului de droguri.

Toate probele depistate de poliţişti, au fost sigilate şi expediate Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei.

În dependenţă de rezultatele expertizei chimice suspectul riscă să fie cercetat penal pentru circulaţia ilegală a drogurilor şi etnobotanicelor. Conform prevederilor legale se aplică amendă în mărime de la 8 000 lei la 14 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de pînă la 150 de ore sau cu închisoare de pînă la 1 an.

Poliţia Capitalei a intensificat activităţile specializate de combatere şi prevenire a infracţiunilor de acest gen.

Previous Post

Doi minori încercau să fure farurile unui automobil, dar au fost prinși de Poliție

Next Post

OPINIE: Recensământul naşte multe semne de întrebare

Related Posts
Total
0
Share