Cahul

Un procuror din Cahul este cercetat penal pentru că a reținut ilegal un nevinovat

Procurorul General a dispus, prin ordonanță, începerea urmăririi penale în privința unui procuror din cadrul Procuraturii raionului Cahul, bănuit de reținerea ilegală și tragerea cu bună-ştiinţă la răspundere penală a unei persoane nevinovate.

Temei pentru inițierea respectivului proces penal a servit plângerea avocatului victimei, care reclama acțiunile ilicite ale procurorului.

În cadrul investigațiilor au fost confirmate acțiunile abuzive ale procurorului, pe acest caz fiind pornită o urmărire penală.

Potrivit celor constatate, pe 31 iulie 2019, în lipsa temeiurilor legale, respectivul procuror l-a reținut, în mod ilegal, pe un vameș, l-a plasat în izolator, privându-l ilegal de libertate. Deși nu avea probe concludente în privința acestuia, a doua zi, procurorul emite ordonanță de punere a acestuia sub învinuire pentru contrabandă și depune demers la arest. Pe 2 august 2019, Judecătoria Cahul, sediul Central a respins ca neîntemeiat demersul procurorului, persoana fiind eliberată din reținere.

Urmărirea penală în privința procurorului este exercitată de Procuratura Anticorupție.

Pentru aceste infracțiuni, norma penală prevede până la 7 ani închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Articole asemănătoare

Reguli stricte impuse în raionul Cahul: Transportul public este sistat, piețele se închid, iar Paștele Blajinilor – anulat

Svetlana Gabură

Tineri din Cahul, reținuți de Poliție. FURAU, VIOLAU și VINDEAU droguri!

Anna Casian-Musteață

Un bărbat din Cahul a vrut să corupă un polițist cu 6000 lei, dar a fost denunțat

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....