Social

Un nou post de pompieri voluntari a fost deschis în Mingir raionul Hîncești

Un nou post de pompieri voluntari a fost deschis în Mingir raionul Hîncești

Un nou post de salvatori şi pompieri voluntari a fost inaugurat astăzi, 16 iulie, în localitatea Mingir, raionul Hânceşti. Unitatea a fost deschisă de autorităţile publice locale susţinute de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).Şeful IGSU, general – maiorul Mihail Harabagiu, a vorbit despre importanţa staţiilor voluntare în localităţile Republicii Moldova, întrucât acestea oferă siguranţă, dar şi forţa primară de intervenţie până la venirea echipajelor profesioniste.

Potrivit autorităţilor în urma activităţii noului post de pompieri peste 1480 de gospodării în care trăiesc 5000 de oameni se pot bucura de securitate şi siguranţă. Pompierii vor interveni la lichidarea incendiilor, dar şi prevenirea altor situaţii excepţionale.

Noii salvatori civili, aleşi din rândul localnicilor au fost deja instruiţi de pompierii profesionişti şi începând de astăzi pot interveni în situaţii de risc. Tototdată, IGSU a oferit o autospecială de intervenţie la incendii, dar şi echipament specializat.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI în Republica Moldova sunt peste 50 de posturi de salvatori, care au fost deschise în localităţile rurale, iar pompierii civili pot interveni primii, reducând timpul de răspuns în caz de incendii şi alte situaţii excepţionale.

Articole asemănătoare

Șoferul beat care a provocat accidentul de la Ștefan-Vodă, reținut pentru 72 ore

Redacția Regional

Italia prelungeşte interdicția de intrare în țară pentru cetățenii moldoveni, cu excepţia transportatorilor de mărfuri

Redacția Regional

Situația la frontieră: În ultimele 24 de ore, în țară au intrat 6 506 de persoane

Se încarcă....