Hâncești Social

Un nou caz de pestă porcină, înregistrat într-o localitate din Hîncești

Un nou caz de pestă porcină, înregistrat într-o localitate din Hîncești

Aproape 30 de porci din satul Sărata Galbenă, raionul Hâncești, vor fi sacrificați și înhumați pe parcursul zilei de astăzi, după ce ieri seară analizele de laborator prelevate de la un animal decedat au confirmat prezența virusului pestei porcine.

Potrivit moldova9.com, focarul a fost înregistrat într-o gospodărie țărănească, iar porcii erau de diferite vârste. Localitatea se află deja în carantină, până la sfârșitul zilei trebuie să fie instalate filtrele de verificare și dezinfectare a unităților de transport.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a anunțat la începutul săptămânii că au fost ridicate toate restricțiile aplicate la ultimul focar de pestă porcină africană, din Comrat, după ce au fost lichidate toate focarele înregistrate la porcii domestici. Potrivit ANSA, în Republica Moldova, de la începutul anului, au fost înregistrate 30 de focare de pestă, dintre care 26 la porci întreținuți în gospodării casnice. Ca rezultat, au fost nimiciți 402 porci și 13 mistreți.

Pesta africană nu este periculoasă pentru om, dar se răspândește repede printre porci. Dacă se confirmă virusul, animalele sunt sacrificate, pentru a preveni răspândirea bolii.

Articole asemănătoare

FOTO: Personalul Poliției de Frontieră, completat cu 85 de tineri specialiști

Redacția Regional

IMPORTANT! Punctul de trecere a frontierei Costești-Stânca își reia activitatea

Redacția Regional

Peste 7 mii de victime ale represiunilor politice au beneficiat de ajutor material de o mie de lei

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....