Ceadir-Lunga

Un minor din Ceadîr-Lunga, reținut de poliția capitalei pentru că a furat o trotinetă

Minor în vârstă de 15 ani originar dintr-o localitate din r. Ceadîr- Lunga, a fost reținut de ofițerii Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de sec. Râșcani din cadrul Direcție de Poliție a  mun. Chișinău, pentru comiterea unui furt de trotinetă.

Suspectul în noaptea de 23 iunie, prin acces liber a intrat în scara blocului de locuit amplasat pe str. Kiev,  de unde a sustras o trotinetă ce se afla fără supraveghere pe scara blocului de locuit, după care a părăsit locul comiterii infracțiunii. Acțiunile individului au fost surprinse de camerele de supraveghere instalate în incinta blocului de locuit. Prejudiciul cauzat proprietarei în vârstă de 40 de ani constituie  4 000 lei.

Urmare a măsurilor dispuse și întreprinse de către forțele de ordine, suspectul în comiterea infracțiunii a fost stabilit și reținut fiind escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale minorul și-a recunoscut vinovăția, comunicând că urma să vândă trotineta pentru a obține un profit. Bunul sustras urmează a fi returnat proprietarei. Totodată este de menționat că minorul nu este la prima abatere fiind cercetat de nenumărate ori pentru comiterea infracțiunilor de furt.

Actualmente minorul este cercetat penal în stare de libertate pentru furt, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu amendă de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 ore la 240 ore sau cu închisoare de până la 4 ani.

Articole asemănătoare

Organizatorii incendierilor în serie a autocarelor din Ceadâr-Lunga au fost trimiși în judecată

Anna Casian-Musteață

Un bărbat din Ceadîr-Lunga a încercat să mituiască un polițist de frontieră cu 100 de dolari. Riscă 5 ani de închisoare!

Anna Casian-Musteață

Au bătut un paznic pentru că nu le-a permis să fure un tractor. CE RISCĂ făptașii, printre care e și un minor

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....