Un minor de 15 ani, reținut de Poliție. Este suspectat de comiterea a peste 20 de furturi în Capitală

Anna Casian-Musteață

Un minor în vârstă de 15 ani, locuitor al capitalei a fost reținut de ofițerii Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Botanica, iar complicele acestuia un tânăr în vârstă de 25 de ani, a fost anunțat în urmărire penală, aceștia fiind suspectați de comiterea mai multor furturi.

Prejudiciul cauzat părților vătămate constituie circa 50 mii lei.

Suspecții,  pe parcursul lunii aprilie, ar fi comis mai multe furturi cum ar fi: din scara blocurilor de locuit de unde au sustras biciclete, cărucioare pentru copii, din automobile deposedând proprietarii de bunuri  materiale.

Acțiunile suspecților au fost surprinse de camera de supraveghere.

În cadrul acțiunilor procesual penale,  polițiștii au stabilit complicitatea acestora în cel puțin 20 de cazuri, săvârșite  pe teritoriul sec. Botanica.

În cadrul audierilor minorul și-a recunoscut vina. Aceștia nu sunt la prima abatere de la lege, anterior fiind judecați pentru infracțiuni analogice.

 Minorul este cercetat penal în stare de libertate, iar în privința complicelui polițiștii întreprind toate măsurile pentru a fi reținut.

Conform legislației în vigoare,  suspecții riscă amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, sau închisoare de până la 4 ani.

Previous Post

Doliu în cultura românească! S-a stins din viață scriitoarea Ileana Vulpescu

Next Post

O școală din sectorul Botanica al Capitalei, închisă din 2012, va fi reparată și redeschisă

Related Posts
Total
8
Share