Un judecător de la Comrat, cercetat penal pentru îmbogățire ilicită. Domiciliul, biroul și automobilul i-au fost percheziționate

Foto: simbol

Un judecător din cadrul Judecătoriei Comrat a fost astăzi supus perchezițiilor într-o cauză penală, pornită pe fapte de îmbogățire ilicită, săvârșite de o persoană cu funcție de demnitate publică. Acțiunile s-au desfășurat, după ce procurorul general interimar a obținut avizul Consiliului Superior al Magistraturii, care a acceptat demersul cu privire la efectuarea acțiunilor de urmărire penală în privința magistratului.  

Potrivit materialelor cauzei, magistratul, împreună cu membrii familiei sale, ar fi obținut, într-o perioadă scurtă de timp, mai multe bunuri, valoarea cărora ar depăși substanțial veniturile familiei.  La această etapă, sunt suspiciuni că o parte din bunurile și proprietățile dobândite de acesta, ar fi gestionate atât de către unii membri ai familiei sale, precum și de către persoane interpuse. 

Pentru fortificarea probatoriului, ofițerii Serviciului de Informații și Securitate și ai CNA au desfășurat percheziții la biroul judecătorului, la domiciliu și în automobilul său.  Potrivit ordonanței, a fost autorizată ridicarea de la fața locului a purtătorilor de informație, înscrisurilor, actelor contabile, altor probe în interesul urmăririi penale.  Acestea urmează a fi analizate în cadrul dosarului.

Precizăm că, în prezent se efectuează și alte acțiuni pentru asigurarea investigării complete, obiective și sub toate aspectele a faptelor cercetate. Acestea sunt desfășurate în limitele legale, cu asigurarea respectării principiului prezumției de nevinovăție a persoanei vizate și respectarea tuturor drepturilor și garanțiilor procesuale.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.

Abonați-vă la canalul nostru de Telegram, pentru a fi la curent cu ultimele știri din țară și de peste hotaret.me/regionalmd

Previous Post

Emilian Galaicu-Păun, Dumitru Crudu și Oleg Serebrian reprezintă Moldova la Salonul de Carte de la Paris

Next Post

Până în prezent, 7870 de locuințe au fost procurate prin intermediul programului „Prima Casă”

Related Posts
Total
2
Share