Actual Social

Un grup criminal specializat în atacuri tâlhărești a fost destructurat de Poliția Capitalei

Ofiţerii de investigaţii a Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău şi IP Buiucani de comun acord cu procurorii oficiului Buiucani ai procuraturii mun. Chişinău și cu suportul  angajaților  BPDS Fulger au documentat activitatea unui grup criminal specializat în atacuri tâlhărești în privința persoanelor străine aflate pe teritoriul Capitalei.

Astfel în urma măsurilor speciale de investigaţii şi urmărire penală, la data de 14 noiembrie curent, au fost efectuate percheziţii autorizate la domiciliile membrilor grupului criminal. Aceştia s-au dovedit a fi cu vârstele cuprinse între 20 şi 30 de ani, originari din UTA Găgăuzia. Este de menționat că aceștea anterior au mai fost judecați pentru comiterea infracțiunilor analogice

Potrivit datelor obţinute de către poliţişti, la data de 22 septembrie, bănuiţii au părtruns într-un apartament din sectorul Buiucani a capitalei, prin deterirea ușii de la intrare, unde aplicând violența asupra unui cetățean străin, amenințând-ul au sustras mijloace bănești, carduri bancare, actele de identitate, astfel cauzând victimei în vârstă de 60 ani,un pejudiciu material  în sumă de 5350 lei. Indivizii aveau o schemă bine organizată prin care comiteau infracţiunile, aceştia fiind mascați cu cagule și mănuşi.

Toți membrii grupului criminal au fost reținuți pe un termen de 72 ore în Izolatorul de detenție provizorie a Direcției de Poliție mun. Chișinău, fiind cercetați penal pentru tâlhăriecare conform legislației penale în vigoare riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 6 ani la 10 ani.

Ne poți susține printr-o donație aici:
Se incarca....