Extern

Un copil cu autism a fost grav rănit fiind împușcat de un ofițer de poliție din SUA

Un copil de 13 ani din Glendale, Utah, a fost împușcat de mai multe ori de către polițiști, după ce mama sa a sunat la 911 și a cerut ajutor pentru că acesta făcuse o criză legată de afecțiunea psihică de care suferă.

Linden Cameron, care are Asperger, o formă de autism, se află acum în stare gravă la spital, a spus mama lui, potrivit BBC NEWS.

Golda Barton spune că a crezut că polițiștii care au venit vineri seară vor folosi metode clasice de imobilizare. Sergentul Keith Horrocks, polițist în Salt Lake City, a spus că incidentul este acum investigat, notează Digi24.ro.

Vineri seară, Golda Barton a sunat la 911 și i-a spus operatorului că fiul ei trebuie dus la spital pentru tratament. Băiatul făcuse o criză pentru că are o „anxietate de separare”, iar mama lui fusese plecată la muncă pentru prima dată după mult timp.

„Am spus că este neînarmat, nu are nimic, doar că s-a enervat și urlă și țipă. Este un copil care încearcă să atragă atenția și nu știe să se controleze”, a spus femeia.

Într-o conferință de presă, sergentul Horrocks a spus că ofițerii au fost chemați pentru că un băiat a făcut „o criză psihică violentă”, iar un martor a spus că băiatul a „amenințat oameni cu o armă”.

Un ofițer l-a împușcat pe băiat atunci când acesta a încercat să fugă, a spus sergentul Horrocks.

Linden Cameron a suferit leziuni la umăr, glezne, intestine și la vezica urinară.

„Efectele pe termen lung ale rănilor sunt încă necunoscute, dar este probabil ca recuperarea sa să fie lungă și să necesite mai multe tipuri de tratament”, se precizează pe o pagină de strângere de fonduri creată de o rudă.

Articole asemănătoare

Sergiu Botezatu: Claudiu Dumitrache este un adevărat slujitor al lui Apollo

Redacția Regional

IMPORTANT! România prelungește starea de alertă și menține restricțiile de intrare și tranzit

Anna Casian-Musteață

Israelul este prima țară care revine din nou la carantina totală. CÂT VOR DURA restricțiile

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....