Social

Un copil a ajuns la spital dupa ce părinții l-au găsit leșinat în fața calulatorului

Un copil a ajuns la spital dupa ce părinții l-au găsit leșinat în fața calulatorului

Un băiat de 14 ani, din Botoșani, se jucase la calculator de mai bine de 6 ore, fără întrerupere, când i s-a făcut rău și a leșinat în fața PC-ului. Diagnosticul medicilor veniți la fața locului a fost unul categoric: tânărul era pur şi simplu epuizat, scrie stiripentruviata.ro.

Adolescentul de 14 ani a fost dus de urgenţă la spital pentru îngrijiri medicale.

„Avea o stare de epuizare. Fiind luat de val de jocul de la calculator, nu s-a alimentat şi nu s-a hidratat. Ei devin mai astenici şi probabil i s-a făcut rău”, a declarat Bogdan Alexandroaie, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Botoșani.

Dependenţa tinerilor de jocurile video i-a determinat pe cei de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii să includă din 2018 această adicție pe lista tulburărilor psihice. Din nefericire, în România nu avem specialişti şi nici centre speciale.

La fel ca în acest caz sunt extrem de mulţi tineri dependenți de jocurile video, iar specialiştii vorbesc despre un nou tip de tulburare psihică.

Conform acestora, copiii care se joacă prea mult pot întâmpina probleme pe plan social şi pot avea de suferit în ceea ce priveşte performanţa la şcoală.

Astfel că, gamingul necontrolat se înscrie pe o listă amplă de dependenţe psihice, printre care dependenţa de jocuri de noroc, sau chiar abuzul de droguri şi alcool.

Sursa – stiripentruviata.ro

Articole asemănătoare

Incident grav în satul Hulboaca. Un taximetrist a fost agresat și tăiat cu cuțitul de doi tineri

Redacția Regional

VESTE TRISTĂ. Scriitoarea și jurnalista Valentina Tăzlăuanu s-a stins din viață

Redacția Regional

IMPORTANT pentru moldovenii cu cetățenie română! Alocațiile pentru copii se vor dubla

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....