Un cetățean din Tadjikistan și o femeie din Ucraina, reținuți în centrul capitalei, cu 1 kg de heroină la ei

La data de 5 ianuarie curent, a fost reținut în flagrant un cetățean al Tadjikistanului cu vârsta de 42 ani și o cetățeancă a Ucrainei de 39 de ani, în timp ce urmau să realizeze droguri de tip heroină.

Reținerea celor doi a avut loc datorită intervenției angajaților Direcției investigații infracțiuni a INI al IGP, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Rîșcani.

Cei doi au fost reținuți în centru capitalei, în timp ce urmau să se întâlnească cu persoana căreia să-i transmită substanțele narcotice.

Din ghiozdanul femeii a fost ridicat un pachet de culoare galbenă, în care se afla 1 kg de masă solidă de culoare albă, învelită în polietilenă transparentă, expertiza confirmând că este vorba despre heroină.

Ambii fac parte dintr-o grupare criminală internațională, specializată în contrabandă cu heroină și intenționau să creeze o rețea de comercializare a heroinei și în Republica Moldova.

Valoarea drogurilor ridicate este de aproximativ 2.400.000 lei, un gram fiind vândut la prețul de 2400 lei către consumatori.

Drogurile au fost transportate pe cale de contrabandă din Federația Rusă.

Până la realizarea drogurilor, persoana din Tadjikistan închiriase un apartament în capitală, iar ucraineanca era cazată în hotel, după care urmau să meargă după următoarea partidă de droguri.

Ambele persoane au primit mandat de arest pentru 30 de zile.

Previous Post

ULTIMA ORĂ! Starea de urgență în sănătate A FOST PRELUNGITĂ până pe 15 martie

Next Post

CÂȚI MOLDOVENI s-au vaccinat în prima săptămână a noului an

Related Posts
Total
29
Share