Sângerei

Un bărbat din Sângerei, reținut la CNA. A promis să radieze din registrul Serviciului Vamal o mașină cu numere străine

Un bărbat din Sângerei este cercetat pentru trafic de influență de ofițerii Direcției generale teritoriale Nord și procurorii anticorupție, fiind denunțat de proprietarul unui automobil cu numere de înmatriculare străine. Acesta a comunicat că bănuitul i-ar fi promis că îl poate ajuta să scape de amendă și alte plați vamale pentru depășirea termenului de ședere în Republica Moldova a automobilului său cu numere de înmatriculare lituaniene.

Potrivit materialelor cauzei, suspectul i-ar fi promis că ar avea influență asupra unor angajați ai Serviciului Vamal și că-i poate convinge să șteargă din registru informația privind data întrării mașinii în țara, iar astfel să-l scape de amenda contravențională și alte taxe. Pentru serviciile sale, bănuitul ar fi cerut 400 de euro, echivalentul a aproximativ 8000 de lei.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru trafic de influență, iar dacă va fi găsit vinovat, bărbatul risca până la 5 ani de detenție sau amenda penală. În prezent, el se află în custodia CNA pentru 72 de ore.

Cazul este supravegheat de oficiul Nord al Procuraturii anticorupție. 

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la o decizie definitivă și irevocabilă a instanței de judecată. 

Articole asemănătoare

Președintele raionului Sîngerei, infectat cu COVID-19

Anna Casian-Musteață

Tragedie la Sângerei! Un bărbat s-a înecat în iazul de lângă vile

Anna Casian-Musteață

Casa părintească a poetului Adrian Păunescu din Copăceni a devenit muzeu dupa renovare

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....