SLD Social

Un bărbat din Leova a fost răpus de gripă

Treizeci de oameni au murit în Moldova din cauza complicațiilor date de gripă de la începutul sezonului gripal. Săptămâna trecută, un bărbat de 53 de ani, din raionul Leova, s-a stins răpus de virusul gripal A(H1N1).

Potrivit ofițerului de presă al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Olesea Croitor, bărbatul a decedat pe 8 martie, la Spitalul Clinic Republican, fiind diagnosticat și cu pneumonie cu evoluție severă. Pacientul nu a fost vaccinat contra gripei.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale menționează că în țară, situația epidemiologică prin gripă este la nivel de intensitate joasă. În săptămâna 4-10 martie, au fost înregistrate 78 de cazuri de gripă sezonieră.

Pentru prevenirea răspândirii gripei și infecțiilor respiratorii se recomandă adresarea la medic la apariția primelor semne de boală. Bolnavii vor fi izolați la domiciliu și vor purta măști de protecție. Încăperile vor fi aerisite și se vor folosi dezinfectanți. Se recomandă spălatul pe mâini cu apă și săpun, acoperirea gurii și a nasului în timpul tusei și strănutului, alimentarea corectă și consumul sporit de lichide.

În perioada 1 octombrie 2018-10 martie 2019, au fost înregistrate peste două mii de cazuri gripă.

Se incarca....