fbpx
Extern

Un băiețel din Italia a fost operat în timp ce asculta muzică

O echipă de medici italieni de la spitalul Salesi din Ancona a efectuat o operație chirurgicală pe…muzică. Emiliano Toso a cântat la pian în timp ce doctorul Roberto Trignani și echipa sa de medici extirpau o tumoare de pe măduva spinării a unui băiețel de doar 10 ani, scrie tabu.ro.

Intervenția chirurgicală a durat patru ore, timp în care Emiliano Toso, pianist și biolog molecular, a ținut un concert chiar în sala de operații. Obiectivul experimentului a fost de a evalua efectele muzicii asupra activității cerebrale chiar și în situația în care pacientul se află sub anestezie generală. 

Personalul medical a supravegheat și consultat electroencefalograma pacientului în decursul operației. Concluzia este categorică: s-au observat modificări la nivelul activității cerebrale a tânărului pacient de doar 10 ani, pe care medicii le-au atribuit stimulilor proveniți de la muzica interpretată de pianist. Operația s-a derulat fără probleme, iar tumoarea a fost extirpată cu succes.

„Am încercat să oprim, iar apoi să dăm drumul muzicii din nou, observând răspunsul pacientului. Chiar și sub anestezie generală, creierul său a perceput muzica.”, declară bucuros Emiliano Toso pentru agenția de presă Ansa

Sursa – tabu.ro

Articole asemănătoare

ÎNGROZITOR! O fetiță a murit electrocutată de luminițele dintr-un brad împodobit

Anna Casian-Musteață

Înainte de Crăciun, mai multe țări din Europa relaxează restricțiile

Anna Casian-Musteață

De 1 Decembrie, Cascada Niagara va fi luminată în culorile drapelului românesc

Se încarcă....