Un băiețel din Italia a fost operat în timp ce asculta muzică

A still image taken from a video shows medical staff led by Dr. Roberto Trignani performing surgery to remove a double tumour in the spinal cord of a 10-year-old child as molecular biologist Emiliano Toso plays music on the piano with a frequency believed to have a therapeutic affect on the patient at the Salesi Pediatric Hospital in Ancona, Italy, November 16, 2020. Fondazione Salesi/Handout via REUTERS

O echipă de medici italieni de la spitalul Salesi din Ancona a efectuat o operație chirurgicală pe…muzică. Emiliano Toso a cântat la pian în timp ce doctorul Roberto Trignani și echipa sa de medici extirpau o tumoare de pe măduva spinării a unui băiețel de doar 10 ani, scrie tabu.ro.

Intervenția chirurgicală a durat patru ore, timp în care Emiliano Toso, pianist și biolog molecular, a ținut un concert chiar în sala de operații. Obiectivul experimentului a fost de a evalua efectele muzicii asupra activității cerebrale chiar și în situația în care pacientul se află sub anestezie generală. 

Personalul medical a supravegheat și consultat electroencefalograma pacientului în decursul operației. Concluzia este categorică: s-au observat modificări la nivelul activității cerebrale a tânărului pacient de doar 10 ani, pe care medicii le-au atribuit stimulilor proveniți de la muzica interpretată de pianist. Operația s-a derulat fără probleme, iar tumoarea a fost extirpată cu succes.

„Am încercat să oprim, iar apoi să dăm drumul muzicii din nou, observând răspunsul pacientului. Chiar și sub anestezie generală, creierul său a perceput muzica.”, declară bucuros Emiliano Toso pentru agenția de presă Ansa

Sursa – tabu.ro

Previous Post

15 servicii medicale pentru femei, acoperite de asigurarea medicală obligatorie

Next Post

Moș Gerilă a fost Moscova pentru că protesta contra anulării festivităților de iarnă

Related Posts
Total
16
Share