Leova Social

Un apeduct nou va fi construit în raionul Leova

Un apeduct magistral Leova – Iargara, cu o lungime de circa 23 km, va asigura accesul la servicii se apă și canalizare pentru 23 de mii de locuitori din Regiunea de Dezvoltare Sud. La apeduct urmează să fie conectate orașele Leova și Iargara, satele Filipeni, Romanovca, Sărata Nouă, Hănăsenii Noi și Cupcui, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Agenției de Dezvoltare Regională Sud, astăzi, 1 decembrie, a fost semnat contractul de antrepriză pentru lucrări. Valoarea totală a contractului este de circa 3 milioane de euro sau peste 60 de milioane de lei, dintre care 2,4 milioane de euro sunt oferiți de Guvernul Republicii Federale Germania prin Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), iar 600 de mii de euro sunt alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) și de Consiliul raional Leova. Durata de executare a lucrărilor contractate este de nouă luni calendaristice.

Partenerii proiectului la nivel local sunt cetățenii din grupurile de inițiativă, Administrația Publică Locală (APL) din raionul Leova, Consiliul Raional Leova, precum și furnizorul de servicii AAC din or. Leova SA „Apă-Canal Leova”.

Sursă :

timpul.md

Ne poți susține printr-o donație aici:
Se incarca....