Politică

ULTIMA ORĂ: Ștefan Gațcan a renunțat la mandatul de deputat!

La doar o zi după ce a anunțat că părăsește fracțiune PSRM și aderă la Pro Moldova, deputatul Ștefan Gațcan și-a depus azi mandatul. Anunțul a fost făcut de șeful fracțiunii socialiștilor, Corneliu Furculiță.

Potrivit acestuia, Gațcan a renunțat la mandatul de deputat, pentru a se dedica integral carierei profesionale în medicină, dar rămâne parte a echipei PSRM

Ca urmare a înțelegerilor de marți între vicepreședintele Legislativului, Vlad Batrîncea și liderului fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, astăzi deputatul Ștefan Gațcan a participat la ședința fracțiunii parlamentare a socialiștilor.
Ștefan Gațcan a prezentat viziunea sa în privința situației din țară, în mod special, ce ține de lupta cu pandemia de coronavirus. Deputatul a explicat cum vede el eficientizarea activității pentru a reduce numărul de infectați cu COVID-19, dar și ce măsuri de sprijin suplimentar sunt necesare pentru sistemul medical din țara noastră. În context, Gațcan a salutat inițiativa de dublare a salariilor angajaților în sistemul medical, prima etapă care va începe din 1 septembrie, când va fi efectuată majorarea cu 30 la sută.

Deputatul Ștefan Gațcan a mai vorbit despre inițiativele pe care le are în privința dezvoltării raionului Hîncești, preponderent, proiecte sociale și de infrastructură. El a primit asigurări că aceste proiecte, necesare și așteptate de către cetățeni, vor fi promovate și dezvoltate în continuare de către deputații PSRM.

În final, Ștefan Gațcan a anunțat decizia de a renunța la mandatul de deputat pentru a se dedica plenar medicinii. Cererea de depunere a mandatului a fost înregistrată, astăzi, la secretariatul Parlamentului. În același timp, Gațcan a mai anunțat că rămâne parte a echipei PSRM și se va fi implica activ în munca grupului social al formațiunii, pentru a utiliza experiența sa profesională în elaborarea și promovarea proiectelor ce țin de politicile de sănătate, atât de așteptate de cetățeni.

„Fracțiunea PSRM a luat act de această decizie și l-a încurajat pe Ștefan Gațcan să participe cât mai activ în viața Partidului Socialiștilor”, a mai declarat Furculiță.

Amintim că ieri, Ștefan Gațcan a anunțat că părăsește fracțiunea PSRM și aderă la Pro Moldova.

Articole asemănătoare

Astăzi se desfășoară alegerile prezidențiale în Belarus

Alegeri prezidențiale în Belarus: bătălia televiziunii împotriva internetului

Robert Escu

Top 4 politicieni din Moldova care sunt populari în prezent

Redacția Regional
Se încarcă....