ULTIMA ORĂ! Gazprom nu va sista livrarea de gaz pentru Moldova încă două zile

Gazprom dă un răgaz de două zile Moldovei și nu sistează livrările la miezul nopții, chiar dacă datoria nu a fost achitată. Compania rusă a anunțat că a acceptat să prelungească termenul limită până în 26 noiembrie. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Gazprom, Serghei Kuprianov.

“Gazprom a decis, cu titlu de excepție și făcând un gest de bună voință, înțelegând greutățile cu care se pot confrunta în această situație cetățenii Republicii Moldova, să accepte rugămintea autorităților moldovenești”, a menţionat Serghei Kuprianov, purtătorul de cuvânt al Gazprom.

Kuprianov a menționat că autoritățile de la Chișinău recunosc pe deplin legitimitatea pretențiilor Gazprom și se angajează să achite plățile până vineri, 26 noiembrie. El și-a exprimat speranța că, în viitor, Moldova nu va mai admite întârzieri în achitarea gazului.

“Gazprom mizează pe îndeplinirea absolută de către Moldova a obligațiilor sale contractuale în viitor și pe efectuarea plăților curente la timp. Prevederile contractuale trebuie respectate”, a spus purtătorul de cuvânt al Gazprom.

Și ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a confirmat într-o postare pe Telegram că Gazprom a aprobat solicitarea sa de a amâna plata datoriei până vineri. El a reamintit că Guvernul a luat măsurile necesare pentru ca banii să fie virați companiei ruse.

Sursa – Publika

Previous Post

Trei străzi din zona istorică a Chișinăului intră în reparație

Next Post

IMPORTANT! Șoferii nu vor fi obligați să dețină asupra lor permisele de conducere atunci când șofează

Related Posts
Total
10
Share