ULTIMA ORĂ! Franța își închide azi frontierele

Anna Casian-Musteață

 Franţa îşi va închide frontierele astăzi, 31 ianuarie, măsura fiind valabilă pentru cetățenii statelor din afara Uniunii Europene – deci inclusiv pentru Moldova și Rusia, scrie Sputnik.

De această măsură sunt exceptați cei care trebuie să intre cu ”un motiv imperios”.

”Guvernul francez va închide frontierele statului pentru toate traficurile către și dinspre țări din afara UE”, a anunțat prim-ministrul Jean Castex, transmite Russia Today.

De asemenea, cei care vin din statele UE vor trebui să prezinte dovada unui test PCR negativ.

Măsura este luată în încercarea de a limita răspândirea epidemiei Covid-19 și într-un efort de a preveni încă un lockdown în Franța, a anunţat premierul Castex.

Într-o declarație televizată după întâlnirea cu președintele Emmanuel Macron și cu miniștri, Castex a spus că oficialii au decis să nu introducă un nou lockdown, în schimb, sunt introduse controale mai stricte la frontieră, alături de acțiuni mai dure împotriva celor care încalcă regulile.

“Cunoaștem impactul grav al lockdown-ului. În această seară, analizând datele din ultimele zile, considerăm că ne putem oferi în continuare șansa de a-l evita”, a spus premierul.

Premierul a precizat că munca de acasă trebuie susținută ori de câte ori este posibil, dar și că mai mulți polițiști vor fi mobilizați, avertizând că o „fermitate specială” va fi arătată oricui nu se conformează, menționând aici pe cei care participă la petreceri (ilegale).

Sursa – Sputnik

Previous Post

A încercat să treacă ilegal frontiera cu un revolver pentru că nu cunoaște legea

Next Post

Un alt meniu în grădinițele din Chișinău! Ce vor mânca micuții

Related Posts
Total
1
Share