Extern

UIMITOR! Un cuplu de africani a adus pe lume un bebeluș „alb ca zăpada”

Un cuplu de africani a adus pe lume un bebeluș „alb ca zăpada”. Un cuplu de africani a avut parte de o surpriză neașteptată la nașterea copilului lor. Și pentru că natura de multe ori este surprinzătoare, Angela și Ben Ihegboro au simțit-o pe pielea lor.

Cuplul se afla la cea de-a treia sarcină, sarcină care s-a dovedit a fi una cu totul aparte. Angela a adus pe lume o fetiță blondă și cu „pielea albă ca neaua”, spre uimirea tuturor.

Bebelușa pare că a moștenit trăsăturile părinților săi: nasul, buzele pline, forma feței. Toate acestea, mai puțin pigmentul pielii și al părului.

Cazul este cu atât mai inedit cu cât, chiar și dacă tatăl ar fi fost caucazian, copilul ar fi trebuit să se nască cel puțin mulatru.

Bebelușul Nmachi s-a născut cu o afecțiune genetică

Angela și Ben și-au botezat fetița Nmachi, un nume special pentru un bebeluș la fel de special.

Medicii au fost și ei surprinși de cazul acestui cuplu și au făcut o descoperire.

Copilul s-a născut cu o afecțiune genetică rară (albinism) care a provocat schimbarea radicală a culorii pielii copilului.

Albinismul poate afecta orice individ, indiferent de rasa lui. Pe măsură ce se dezvoltă, persoanele cu albinism au pielea și părul albe, iar uneori ochii pot fi gri deschis sau chiar albaștri.

Această afecțiune este cauzată de absența melaninei – pigmentul responsabil de nuanțarea pielii, părului și a irisului.

Acest caz nu este unic în rândul comunității africane.

Conform statisticilor, la fiecare 3000 de nou-născuți din Africa, un copil se va naște cu o astfel de afecțiune genetică.

Ce este albinismul?

Albinismul este o tulburare genetică ce se caracterizează printr-o producție scăzută sau chiar lipsa melaninei. Melanina este cea care determină culoarea părului, a pielii și a ochilor.

Persoanele care suferă de albinism sunt extrem de sensibile la expunerea la soare și prezintă un risc crescut de a dezvolta cancer de piele. În cazul persoanelor care suferă de albinism pielea este de un alb laptos. Culoarea părului poate varia de la alb la șaten închis, iar culoarea ochilor de la albastru deschis la căprui.

Această afecțiune este cauzată de un defect al metabolismului melaninei și este caracterizată printr-o absență a acestui pigment care protejează pielea de radiațiile solare.

sursa: demamici.ro

Articole asemănătoare

Astăzi se desfășoară alegerile prezidențiale în Belarus

TRAGEDIE în Alaska! Două avioane s-au ciocnit în aer. Toți pasagerii au murit

Redacția Regional

Alegeri prezidențiale în Belarus: bătălia televiziunii împotriva internetului

Robert Escu
Se încarcă....