Social

Ucraina elimină carantina. Moldovenii pot ajunge la mare prin două moduri

Ucraina a deschis granița pentru cetățenii moldoveni. Dar, pentru aceasta este necesară efectuarea unui test pentru Covid-19 cu rezultat negativ.

Moldovenii pot ajunge în Ucraina prin două moduri: prin carantină de 14 zile sau prin testare.

Ieri, pe 26 iunie, Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a permis, prin decizia sa, încetarea regimului de autoizolare sau observare a străinilor care au intrat pe teritoriul Ucrainei, dacă au un rezultat negativ la testarea Covid-19 prin metoda RT-PCR (reacția de polimerizare în lanț), făcută după trecerea frontierei de stat a Ucrainei, scrie unica.md.

Potrivit presei ucrainene, prețul unui test PCR în Ucraina, în funcție de producător, poate varia de la 1,5 mii la 3-4 mii de grivne (de la 1000 la 2.800 lei).

Totodată, polița de asigurare medicală pentru străini și apatrizii care traversează frontiera de stat trebuie să fie emisă de o companie care este înregistrată în Ucraina sau de o companie de asigurări străine care are un birou reprezentativ în Ucraina sau o relație contractuală cu un partener al companiei de asigurări din Ucraina (asistență). Poliţa trebuie să acopere costurile asociate tratamentului COVID-19, observării și întregii durate a șederii în Ucraina.

Articole asemănătoare

DETALII NOI: Militarul care a murit azi în misiune a fost strivit între două mașini

Lanuri de cânepă, identificate la frontiera moldo-ucraineană

Redacția Regional

IMPORTANT! Cine are dreptul să solicite reexaminarea pensiei de la 1 iulie 2020

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....